ORDRE ARP/409/2002, de 25 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/409/2002, de 25 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

El Reglament (CE) núm. 2792/1999 del Consell, de 17 de desembre, defineix les modalitats i les condicions de les intervencions amb finalitat estructural en el sector de la pesca i el Reial decret 3448/2000, de 22 de desembre, estableix la normativa bàsica dels ajuts estructurals en el sector pesquer.

El desenvolupament d'aquestes disposicions fa necessari fixar el procediment de tramitació dels ajuts en l'àmbit del sector pesquer i de l'aqüicultura, inclosa la comercialització i la transformació dels seus productes.

El contingut d'aquesta disposició preveu els diferents àmbits de les intervencions estructurals en el sector de la pesca adreçades a la construcció, la modernització, la paralització definitiva i la paralització temporal de bucs pesquers, l'aqüicultura, el foment de mesures socioeconòmiques, la promoció de la pesca costera artesanal, la comercialització dels productes de la pesca i de l'aqüicultura, la promoció i la recerca de noves sortides comercials, l'equipament de ports, la transformació dels productes de la pesca i de l'aqüicultura, la protecció i el desenvolupament dels recursos aquàtics, el foment de les organitzacions de productors i el foment d'accions realitzades pels professionals.

La vigent Llei de finances públiques de Catalunya aprovada pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, estableix al seu article 90 que la concessió de les subvencions s'ha de subjectar a criteris de publicitat, concurrència i objectivitat. D'acord amb l'article 92 de l'esmentada disposició, l'ens que concedeix, amb caràcter previ a l'acord de concessió, ha d'aprovar les bases reguladores de la subvenció i en concret el seu contingut mínim. Aquesta disposició s'ha elaborat d'acord amb la Llei de finances públiques de Catalunya.

Per Ordre de 12 de setembre de 2000 (DOGC núm. 3228, de 19.9.2000) es varen aprovar les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca, les quals han sofert diverses modificacions i han regulat les successives convocatòries dels anys 2000 a 2002.

Valorada l'experiència assolida en el desenvolupament d'aquest ajuts, es considera convenient modificar alguns aspectes de les bases reguladores per tal de millorar-ne l'aplicació, i per això s'inclouen en aquesta Ordre que així les recull en un text únic per facilitar-ne l'ús i el coneixement als destinataris dels ajuts.

La disposició addicional 29 de la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2002, preveu que en l'àmbit de l'Instrument Financer d'Orientació de la Pesca i per a les línies d'ajut que s'hagin d'executar en l'exercici del 2003, es poden tramitar anticipadament les convocatòries d'ajut de les mesures incloses als programes, si bé la resolució de la concessió s'ha de produir en el moment en què es disposi del crèdit adequat i suficient.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2003 destinats a les intervencions estructurals en el sector de la pesca, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre i per a les línies de la construcció, la modernització o la paralització definitiva de bucs pesquers, l'aqüicultura, el foment de mesures socioeconòmiques, la promoció de la pesca costera artesanal, la comercialització dels productes de la pesca i de l'aqüicultura, la promoció i la recerca de noves sortides comercials, l'equipament de ports pesquers, la transformació dels productes de la pesca i de l'aqüicultura, la protecció i el desenvolupament dels recursos aquàtics, el foment de les organitzacions de productors i el foment d' accions realitzades pels professionals.

2.2 El termini de presentació de sol-licituds dels ajuts que convoca l'apartat anterior serà des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 15 de gener de 2003.

2.3 Convocar els ajuts corresponents a les embarcacions afectades pels plans de paralització temporal d'arrossegament dels ports de Tarragona, aprovats per Resolució de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de 18 d'abril de 2002, així com els ajuts corresponents a les embarcacions afectades pels plans de paralització temporal de la flota d'encerclament de Catalunya, aprovats per Resolució de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de 28 d'octubre de 2002.

2.4 El termini de presentació de sol-licituds dels ajuts convocats a l'apartat anterior serà el següent:

Plans de paralització temporal de la flota d'arrossegament dels ports de Tarragona: des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 19 de febrer de 2003.

Plans de paralització temporal de la flota d'encerclament dels ports de Catalunya: des de l'endemà de la finalització del pla de paralització fins al 30 d'abril de 2003.

2.5 Els ajuts que estableix aquest article tenen el caràcter de cofinançats d'acord amb el que preveu el Reglament (CE) núm. 2792/1999, del Consell, de 17 de desembre, i aniran a càrrec de l'aplicació pressupostària 2003.1705 D./770.1700/7143 de l'avantprojecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya, per un import màxim d'1.202.024,21 euros.

La quantia màxima indicada anteriorment serà objecte de modificació, si s'escau, quan s'aprovin les transferències dels pressupostos de l'Estat i de l'IFOP de l'any 2003, per cofinançar aquestes mesures.

Article 3

La concessió dels ajuts convocats mitjançant aquesta Ordre resta condicionada al resultat de la revisió de la política comuna de pesca en el marc de la Unió Europea que s'ha de produir abans del 31 de desembre de 2002.

Disposicions addicionals

-1 Les persones que hagin presentat una sol-licitud d'ajut a l'empara de l'Ordre de 27 de desembre de 2001, la qual no s'hagi resolt favorablement per causes no imputables a l'interessat, podran presentar una nova sol-licitud en la convocatòria de l'any 2003. A efectes d'acreditació del no-inici d'actuacions, així com de l'activitat pesquera per a les sol-licituds de parada definitiva, serà suficient la certificació de no-inici d'actuacions que es va fer com a conseqüència de la presentació de la sol-licitud d'ajut a la convocatòria de l'any 2002. Això no obstant, cal que els interessats presentin de nou la sol-licitud d'ajut corresponent a aquesta convocatòria dins els terminis que estableix aquesta Ordre.

-2 Les persones que hagin presentat sol-licitud d'ajut per primes globals individuals, dins el termini assenyalat a l'article 53.3 de l'Ordre de 12 de setembre de 2000, entre el 15 de març de 2002 i la data de publicació d'aquesta Ordre, podran presentar una nova sol-licitud per a la convocatòria de l'any 2003 dins el termini que estableix l'article 2.2 d'aquesta Ordre.

-3 Seran prioritàries per a l'any 2003 les sol-licituds no ateses a l'any 2002 per causes no imputables a l'interessat.

Disposició transitòria

Els expedients aprovats a l'empara de l'Ordre de 12 de setembre de 2000, es continuaran tramitant d'acord amb l'esmentada disposició, si bé a efectes de pagaments parcials i pròrrogues els serà d'aplicació el que determina l'article 128 de les bases reguladores de la present disposició.

Disposició derogatòria

Queden derogades les disposicions següents:

Ordre de 12 de setembre de 2000, per la qual s'estableixen les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca (DOGC núm. 3228, de 19.9.2000).

Ordre de 24 de gener de 2001, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca, i es convoquen els corresponents a l'any 2001 (DOGC núm. 3319, de 2.2.2001).

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR