DECRETO 258/2021, de 22 de junio, de reestructuración del Departamento de Justicia.

Fecha de disposición22 Junio 2021
ELIeli/es-ct/d/2021/06/22/258/dof
Fecha de publicación23 Junio 2021
EmisorDepartament de Justícia

El Decret 21/2021, de 25 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, modifica l'àmbit competencial de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat i la denominació d'altres, suprimeix un departament i en crea de nous.

En concret, l'àmbit competencial del Departament de Justícia ve determinat per l'article 3.14 de l'esmentat Decret 21/2021, de 25 de maig.

El Decret 278/2016, de 2 d'agost, de reestructuració del Departament de Justícia, va fixar l'estructura del Departament i va determinar les funcions de les unitats que el configuren fins al nivell de secció.

El Decret 6/2019, de 8 de gener, de reestructuració del Departament de Justícia, va ajustar l'estructura del Departament a nivell d'unitats directives.

Aquest Decret adapta l'estructura del Departament al nou àmbit competencial i a les necessitats derivades de la digitalització i el foment d'actuacions per a la reinserció en l'àmbit dels serveis penitenciaris.

De conformitat amb l'article 23.4 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

A proposta de la consellera de Justícia, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura del Departament

1.1 El Departament de Justícia, sota la direcció de la persona titular del Departament, s'estructura en els òrgans següents:

a) La Secretaria General.

b) La Secretaria per a l'Administració de Justícia.

c) La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.

1.2 S'adscriuen al Departament de Justícia:

1.2.1 Mitjançant la Secretaria General, el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

1.2.2 Mitjançant la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció.

1.2.3 Mitjançant la Direcció General de Memòria Democràtica:

a) El Memorial Democràtic.

b) El Consorci del Museu Memorial de l'Exili (MUME).

c) El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE).

Article 2

Consell de Direcció

Presidit pel conseller o consellera, el Consell de Direcció del Departament assisteix la persona titular del Departament en les funcions de coordinació general i seguiment de l'activitat del Departament. Del Consell de Direcció, en formen part les persones titulars d'òrgans directius amb rang orgànic de secretaria general o de direcció general del Departament, els altres càrrecs que la persona titular del Departament determini i el/la cap del Gabinet del Conseller o Consellera, que actua com a secretari/ària.

Article 3

Gabinet del Conseller o Consellera

3.1 La unitat d'assistència i suport a la persona titular del Departament és el Gabinet del Conseller o Consellera.

3.2 El Gabinet del Conseller o Consellera manté les funcions que preveu el Decret 278/2016, de 2 d'agost, de reestructuració del Departament de Justícia, i la resta de la normativa vigent.

3.3 Del Gabinet del Conseller o Consellera, depenen les unitats següents:

a)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR