DECRETO 13/2023, de 24 de enero, por el que se modifica el Decreto 60/2020, de 2 de junio, del Sistema Público de Equipamientos de Artes Visuales de Cataluña.

ELIeli/es-ct/d/2023/01/24/13/dof
Fecha de disposición24 Enero 2023
Fecha de publicación27 Enero 2023
EmisorDepartament de Cultura

La Generalitat té competència exclusiva en matèria de foment de la cultura, d'acord amb l'article 127.1.d) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que comprèn, entre altres matèries, el foment i la difusió de la creació i la producció de les arts portades a terme a Catalunya. Així mateix, té competència exclusiva en matèria d'organització de la seva administració, d'acord amb l'article 150 de l'Estatut d'autonomia.

El Govern va crear la Xarxa Pública de Centres i Espais d'Arts Visuals de Catalunya mitjançant el Decret 195/2010, de 14 de desembre.

L'any 2015 es va iniciar un procés de revisió integral del Decret 195/2010 que va suposar la seva derogació com a resultat de l'entrada en vigor del Decret 60/2020, de 2 de juny, del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya. El Decret 60/2020, de 2 de juny, ha estat desenvolupat parcialment mitjançant l'Ordre CLT/225/2021, d'1 de desembre, de les funcions i els paràmetres mínims dels equipaments d'arts visuals del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya.

El Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya es configura com el sistema propi del conjunt organitzat d'entitats titulars d'equipaments d'arts visuals participats per l'Administració de la Generalitat i d'ens locals que promouen i gestionen programacions d'arts visuals.

Des de la creació del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya, Catalunya disposa del sistema específic per ordenar les seves polítiques públiques en l'àmbit de les arts visuals. El Sistema s'ha consolidat com el nucli articulador dels mecanismes de suport públic als equipaments d'arts visuals; com el punt de trobada de referència dels programadors i programadores de Catalunya; com l'espai d'anàlisi, estudi i reflexió per a la definició i el disseny de les polítiques públiques en l'àmbit de les arts visuals, i com la infraestructura tècnica per a la implementació d'aquestes polítiques.

Posteriorment, l'any 2021 el Departament de Cultura conclou la necessitat i adequació d'iniciar un procés de revisió parcial de la normativa reguladora del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya que s'emmarca principalment en les noves orientacions en l'àmbit del dret administratiu derivades de la generalització del principi de simplificació administrativa, transparència i concurrència pública.

En primer lloc, aquest Decret suprimeix que els convenis de col·laboració siguin la modalitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR