DECRET 145/2009, de 15 de setembre, de creació del Consell Català de Recerca i Innovació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

DECRET

145/2009, de 15 de setembre, de creació del Consell Català de Recerca i Innovació.

El Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, aprovat pel Govern de Catalunya en data 21 d'octubre de 2008, és un acord, fruit del consens amb agents econòmics, socials, universitaris i partits polítics que té com objectiu situar Catalunya com a referència internacional en matèria de recerca i innovació amb la finalitat de garantir nivells de productivitat elevats, ocupació de qualitat i una societat de benestar avançada i cohesionada que visqui dins uns límits ambientalment sostenibles.

L'Acord estratègic per a la internacionalització, qualitat de l'ocupació i competitivitat de l'economia catalana, aprovat pel Govern de la Generalitat l'1 de juliol de 2008, preveu també com una de les mesures a adoptar, la creació del Consell Català de Recerca i Innovació.

El Pacte parteix de la premissa que la recerca i la innovació són essencials per a la prosperitat social i econòmica de Catalunya i per a la qualitat de vida dels seus habitants. Suposa que Catalunya disposi d'un full de ruta compartit en recerca i innovació que permeti desenvolupar estratègies sòlides i politiques estables en aquests àmbits estructurals.

Els reptes que el Pacte es planteja consisteixen en disposar del millor talent científic, innovador i emprenedor, impulsant, desenvolupant i mantenint una alta capacitat per generar i valoritzar el coneixement capdavanter. Així és necessari innovar sistemàticament com a base de l'activitat productiva i de l'acció pública i social amb actuacions globals en recerca i innovació, aconseguint que la societat catalana s'imbueixi de ciència, tecnologia i innovació, focalitzant i prioritzant la recerca i la innovació, adoptant una governança del sistema de recerca i d'innovació eficient i eficaç i finalment, invertint més i millor en recerca i innovació, tant en l'àmbit públic com en el privat.

Un dels reptes inclosos en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, insisteix en la necessitat de facilitar la interacció entre els agents de la recerca i la innovació. Per això, és necessari adoptar una governança del sistema eficaç i eficient, desenvolupant un model dinàmic de governança que enforteixi la capacitat estratègica i la coherència en la presa de decisions i en el disseny i la implantació de polítiques de recerca i innovació. Aquest sistema està format per tres àmbits: de decisió de les polítiques, d'implantació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR