DECRET 235/2013, de 15 d'octubre, de concessió del Premi Justícia de Catalunya per a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

El Decret 77/2003, de 18 de març, pel qual es regulen les distincions en matèria de justícia a Catalunya, va crear el Premi Justícia de Catalunya, i va establir els requisits que ha de reunir la persona física o jurídica guardonada.

D’acord amb el Decret esmentat, el Premi Justícia de Catalunya s’atorga a les persones físiques o jurídiques que s’han distingit per la seva contribució rellevant a la renovació, l’aplicació i la difusió del dret propi de Catalunya; a la realització o l’impuls d’actuacions que afavoreixin la modernització, l’eficàcia i l’eficiència en la prestació de serveis relacionats amb la justícia a Catalunya; per l’adaptació de l’Administració de justícia a la realitat social que l’envolta; per l’especial dedicació en l’enfortiment dels drets de defensa i representació de les persones més desafavorides en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta; així com per les actuacions notòries i rellevants en el camp de la justícia de pau.

L’Excel·lentíssim Senyor Martín Rodríguez Sol va néixer a Palma de Mallorca l’any 1956. Després de llicenciar-se en dret a la Universitat de Barcelona, l’any 1978, va prendre possessió de la seva primera destinació com a fiscal a Guipúscoa. Posteriorment, el 1982, es va incorporar a la Fiscalia de l’Audiència Territorial de Barcelona, on va treballar durant dotze anys als jutjats d’Arenys de Mar, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona. L’any 1995 va ser nomenat fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Lleida. Entre els anys 1999 i 2005 va presidir, en dues ocasions, l’Associació de Fiscals. Ha exercit el càrrec de fiscal en cap de la Fiscalia Provincial de Barcelona i en la sessió plenària del Consell Fiscal de juliol de 2012 va ser nomenat fiscal superior de Catalunya, càrrec que va ocupar fins a la renúncia formalitzada davant del fiscal general de l’Estat el 5 de març de 2013.

Enguany, el Premi Justícia s’atorga a l’Excel·lentíssim Senyor Martín Rodríguez Sol en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR