DECRET 169/2009, de 3 de novembre, de concessió del Premi Justícia de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET

169/2009, de 3 de novembre, de concessió del Premi Justícia de Catalunya.

El Decret 77/2003, de 18 de març, pel qual es regulen les distincions en matèria de justícia a Catalunya, modificat pel Decret 320/2004, de 6 de juliol, va crear el Premi Justícia de Catalunya, i va establir els requisits que ha de reunir la persona física o jurídica guardonada.

D'acord amb el Decret esmentat, el Premi Justícia de Catalunya s'atorga a les persones físiques o jurídiques que s'han distingit per la seva contribució rellevant en la renovació, l'aplicació i la difusió del dret propi de Catalunya; en la realització o l'impuls d'actuacions que afavoreixin la modernització, l'eficàcia i l'eficiència en la prestació de serveis relacionats amb la justícia a Catalunya; per l'adaptació de l'Administració de justícia a la realitat social que l'envolta; per l'especial dedicació en l'enfortiment dels drets de defensa i representació de les persones més desafavorides en l'àmbit de l'assistència jurídica gratuïta; així com per les actuacions notòries i rellevants en el camp de la justícia de pau.

L'Il·lustríssim senyor Antonio Carril Pan va ingressar a la carrera judicial l'any 1978, essent la seva primera destinació a Catalunya l'aleshores Jutjat de Districte de Montblanc, destinació que va desenvolupar fins al febrer de 1984. Després d'un breu parèntesi en què va estar al servei del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Cambados a Pontevedra, va tornar a Catalunya a l'octubre de 1986, on a partir d'aquell moment ha desenvolupat la seva carrera professional.

Va estar al servei del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Tarragona entre l'octubre de 1986 i el setembre de 1995, i va ser nomenat degà dels jutjats d'aquesta classe al febrer de 1990, càrrec del qual va cessar al setembre de 1995 en passar a desenvolupar el càrrec de magistrat president de la Secció Segona (penal) de l'Audiència Provincial de Tarragona.

El 1999 va ser nomenat president de l'Audiència Territorial de Tarragona, càrrec per al qual va ser reelegit el 2004, i del qual va cessar el juliol passat. Actualment continua adscrit a l'esmentat òrgan judicial.

Així mateix, des del 1996 fins a l'abril de 2003 va ser president del Jurat Provincial d'Expropiació de Catalunya.

Ha rebut la Creu Distingida de 1ª classe de l'Ordre de Sant Raimon de Penyafort que se li va atorgar a petició de l'Il·lustre Col·legi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR