DECRET 156/1996, de 14 de maig, d'integració de la Generalitat de Catalunya en el Consorci Barcelona BID 97.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El mes de març de 1997, tindrà lloc a la ciutat de Barcelona la 38a Assemblea anual del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID).

L'organització d'aquest acte, que suposarà un moviment d'unes tres mil persones i en el qual participaran els Ministres d'Economia i Comerç dels 55 països membres del BID, implica la realització de gestions diverses fora de l'àmbit normal de competències de qualsevol Administració pública.

Per aquesta raó, s'ha considerat oportú crear un consorci on seran representades les instàncies encarregades de l'organització, coordinació i desenvolupament de l'Assemblea esmentada.

Per tot l'anterior, i de conformitat amb el que estableix l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller d'Indústria i Energia, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'autoritza a l'Administració de la Generalitat de Catalunya a participar en el Consorci Barcelona BID 97, que serà integrat pel Ministeri de Comerç i Turisme, a través de la secretaria d'Estat de Comerç Exterior, per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Indústria i Energia i per l'Ajuntament de Barcelona, i es ratifiquen els seus estatuts que figuren en l'annex d'aquest Decret.

Article 2

El Consorci tindrà personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres i plena capacitat d'obrar de dret públic i privat per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

Els representants de l'Administració de la Generalitat de Catalunya en els òrgans de govern del consorci seran nomenats pel conseller d'Indústria i Energia.

Disposicions finals

-1 El conseller d'Indústria i Energia dictarà les disposicions necessàries per a l'aplicació del present Decret.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 de maig de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria i Energia

Annex

Estatuts

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Membres constitutius 1.1 El consorci per a l'organització i gestió de l'Assemblea anual de governadors del Banc Interamericà de Desenvolupament el 1997 a Barcelona està constituït pel Ministeri de Comerç i Turisme, a través de la Secretaria d'Estat de Comerç Exterior, per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Indústria i Energia, i per l'Ajuntament de Barcelona. 1.2 Podran incorporar-se per adhesió al Consorci aquells organismes i entitats, públiques o privades, sense ànim de lucre, les activitats de les quals estiguin, totalment o parcialment, en consonància amb els objectius d'aquest Consorci. L'admissió de nous membres requerirà acord previ favorable adoptat per unanimitat conforme al que preveu l'article 9.1 i la formalització del corresponent conveni d'adhesió, en què s'especificaran les condicions d'integració i l'acceptació dels presents Estatuts.

Article 2

Denominació El Consorci tindrà la denominació de Consorci Barcelona BID 97.

Article 3

Finalitats 3.1 Constitueix la finalitat del Consorci la preparació, l'organització i la gestió de tots el actes i serveis per cobrir necessitats mercantils i industrials que calguin efectuar amb ocasió de la celebració de l'Assemblea Anual de Governadors del Banc Interamericà de Desenvolupament, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona durant el mes de març de l'any 1997. 3.2 Per a la consecució de la finalitat esmentada, el Consorci durà a terme:

  1. La realització de les tasques enumerades de l'1 al 16 en el document del Banc Interamericà de Desenvolupament denominat Memoràndum d'Entesa, sota l'epígraf Facilitats que proporcionarà el país seu.

  2. L'organització de jornades, seminaris i conferències, amb antelació i en ocasió dels actes programats per a l'Assemblea esmentada, al voltant d'aquells camps que les entitats consorciades i el propi Banc Interamericà de Desenvolupament considerin d'interès.

  3. La realització de tots aquells actes i contractes de naturalesa civil, mercantil, laboral, administrativa o de qualsevol altra que s'acordi desenvolupar com a necessaris i d'interès per a l'èxit de l'Assemblea. En particular, el Consorci podrà realitzar les activitats constitutives de la seva finalitat, totalment o parcialment, de manera indirecta, mitjançant la creació o participació de societats mercantils amb objecte idèntic o anàleg. 3.3 El Consorci, per tal de satisfer la seva finalitat, podrà utilitzar qualsevol de les formes de gestió de serveis previstes en les legislacions de qualsevol de les administracions públiques consorciades.

Article 4

Règim jurídic El Consorci, en la seva condició de ens públic de caràcter associatiu i voluntari, es regirà pels Estatuts presents, pels Reglament que regulin la seva organització i funcionament i per les disposicions legals i reglamentàries que siguin aplicables, i particularment pel que disposa la Llei estatal 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

Domicili El Consorci tindrà el seu domicili a la ciutat de Barcelona, av. Diagonal, núm. 631, lletra K, i quedat autoritzat a traslladar el domicili social a qualsevol punt de la ciutat on millor convingui per al compliment de les finalitats que té encomanades.

Article 6

Personalitat jurídica El Consorci tindrà personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres, i plena capacitat d'obrar de dret públic i privat per al compliment de les seves finalitats; en conseqüència pot realitzar actes d'administració i disposició de béns, fer contractes, assumir obligacions i drets, interposar recursos i accions judicials i administratives, defensar-se en judici i fora d'ell i, en general, realitzar tots els actes necessaris per aconseguir, d'acord amb la legislació aplicable, les finalitats establertes en aquests Estatuts.

Article 7

Exercici d'activitats 7.1 El Consorci començarà a desenvolupar les seves funcions el dia de la seva constitució i tindrà una durada determinada. La dissolució es fixa en l'últim dia del sisè mes després de la finalització de l'Assemblea o amb anterioritat en el moment en què se certifiqui la liquidació del total de les obligacions i drets generats per la seva activitat. 7.2 Les parts signatàries del conveni constitutiu podran declarar la pròrroga del Consorci abans de la liquidació, mitjançant pròrrogues d'una durada màxima d'un any. 7.3 El Ministeri de Comerç i Turisme, mitjançant la Secretaria d'Estat de Comerç Exterior, podrà proposar a les altres parts consorciades la continuïtat del Consorci mitjançant l'ampliació de les finalitats inicials.

Capítol 2 Òrgans de govern

Article 8

Descripció 8.1 El Consorci es regirà pels òrgans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR