DECRET 144/1980, de 20 de juny, creant el Consell d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

Pel Decret 1/1980, de 8 de maig, d'estructuració del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, es van crear el Departament d'Ensenyament i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Aquest fet va crear la necessitat urgent de suprimir el Consell Assessor d'Ensenyament i Cultura que havia estat creat per Decret de 4 d'octubre de 1978, per tal d'adaptar aquest organisme a la nova estructura de la Generalitat de Catalunya.

Atesa, doncs, aquesta nova situació jurídica, cal crear el Consell d'Ensenyament a fi de poder dotar el Departament d'un organisme de caràcter consultiu i d'assessorament permanent del Conseller.

Per tant, atès el que disposen el Decret de 18 de setembre de 1978, sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments, i el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya de 18 de març de 1978, i vist el Decret 1/1980, de 8 de maig, d'estructuració del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 77/1980, de 6 de juny, de reestructuració de determinats òrgans de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea el Consell d'Ensenyament de la

Generalitat de Catalunya com a òrgan consultiu i assessor adscrit al Departament d'Ensenyament i dependent directament del Conseller.

Article segon

- Seran funcions del Consell

d'Ensenyament:

  1. Actuar com a organisme d'informació, consulta i assessorament del Conseller en les qüestions de la seva especialització.

  2. Elaborar els estudis i informes que li siguin encomanats pel Conseller.

  3. Prestar la col·laboració que sol·liciti el Conseller en la preparació i execució de la política del Departament.

  4. Totes aquelles que en l'esdevenidor li puguin ser conferides per altres disposicions.

Article tercer

- El Consell d'Ensenyament funcionarà en

règim de Ple, de Ponències i de Comissions de Treball.

Article quart

- El Consell d'Ensenyament tindrà la

següent composició:

  1. El President, que serà el Conseller d'Ensenyament, i que podrà delegar la presidència en un Vice-president elegit entre els membres del Consell.

  2. Com a vocals, un màxim de trenta persones. Aquestes persones seran nomenades i revocades per Decret del President de la Generalitat i assignades a les Ponències respectives per Ordre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR