DECRET 285/1992, de 24 de novembre, de creació de les delegacions territorials del Departament de Justícia a Girona, Lleida i Tarragona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

D'acord amb el principi de desconcentració que ha de regir l'actuació de l'Administració pública per imperatiu de l'article 103.1 de la Constitució espanyola i recollit a l'article 54 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, el Departament de Justícia ha creat diversos òrgans territorials dependents de les direccions generals competents per a la matèria, per tal d'obtenir una major eficàcia en la gestió dels serveis. Aquests òrgans són les seccions territorials de la Direcció General de Justícia Juvenil, les comissions territorials d'Assistència Social Penitenciària dependents de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació, les gerències de Suport Judicial de la Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia, i els negociats d'Entitats Jurídiques de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques.

L'existència al Departament de Justícia d'aquests òrgans territorials dependents de diferents direccions generals exigeix, per al seu bon funcionament, disposar dels oportuns òrgans territorials de coordinació, que integrant els ja existents permetin una gestió més eficaç de les diferents competències del Departament en els respectius àmbits territorials.

Les seccions territorials de la Direcció General de Justícia Juvenil van ser creades pel Decret 453/1981, de 14 de desembre, de modificació del Decret 214/1980, de 28 d'octubre, d'estructura orgànica del Departament de Justícia, com a conseqüència de la necessitat de desconcentració sorgida arran de l'assignació al Departament de Justícia, pel Decret 168/1981, de 8 de juliol, dels serveis en matèria de protecció de menors transferits per l'Estat a la Generalitat pel Reial decret 1292/1981, de 5 de juny. Pel Decret 191/1989, de 17 de juliol, de reestructuració de la Direcció General de Justícia Juvenil, es van assignar a les seccions territorials de Girona, Lleida i Tarragona les funcions que actualment duen a terme.

La Comissió d'Assistència Social Penitenciària va ser creada pel Decret 555/1983, de 15 de desembre, com a òrgan dependent del Departament de Justícia per mitjà de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació, amb la finalitat de proporcionar als interns, als alliberats i a les seves famílies la necessària assistència social i ajuda moral i material, donant compliment així a les previsions del Reglament penitenciari vigent.

El Decret...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR