REIAL DECRET 1292/1981, de 5 de juny, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de protecció de menors.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 9.28 estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria d'Institucions públiques de protecció i tutela de menors, respectant, en tot cas, la legislació civil, penal i penitenciària. En conseqüència, escau traspassar a aquella Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat inherents a l'esmentada competència.

La Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria sisena de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis i inventariar els béns i drets de l'Estat que haurien d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, adoptant respecte a això l'oportú acord en la seva sessió del Ple celebrat el 10 de març de 1981.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la Disposició transitòria 6.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministros de Justicia i d'Administración Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 5 de juny de 1981.

Decreto:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta de

Transferències prevista a la Disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya pel qual es concreten els Serveis i Institucions i els mitjans materials i personals que ha d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria de protecció de menors, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió de 10 de març de 1981 que es transcriu annex al present Reial Decret.

Article segon

- A conseqüència d'això queden traspassats a

la Generalitat de Catalunya els Serveis i Institucions que hi hagi relacionats en l'acord citat de la Comissió Mixta en els termes i sota les condicions que s'hi especifiquen i els béns, personal i crèdits pressupostaris que resultin del text de l'acord i els inventaris annexos.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a partir

de la data assenyalada a l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament en el Boletín Oficial del Estado i en el Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir del moment de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 5 de juny de 1981.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia del Gobierno, Pío Cabanillas Gallas.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió, celebrat el 10 de març de 1981, es va acordar el traspàs a la Generalitat de Catalunya de serveis de l'Estat en matèria de protecció de menors, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències de la Generalitat.

    Segons els articles 9.28 i 25.1. de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya correspon a la Generalitat la competència exclusiva sobre les institucions públiques de protecció i tutela de menors, dins del territori de Catalunya, respectant, en qualsevol cas, la legislació civil, penal i penitenciària.

  2. Serveis i institucions que es traspassen.

    A conseqüència d'això, es traspassen a la Generalitat les funcions que l'Obra de Protecció de Menors exerceix al territori de Catalunya, segons que resulta del text refós aprovat pel Decret de 2 de juny de 1948 i disposicions complementàries, amb les següents particularitats: 1. Es comprenen en el traspàs -fora de la recaptació de l'impost del 5% que grava l'assistència dels Cossos Especials d'Inspectors i Liquidadors de l'esmentat impost, que a tots els efectes continuaran depenent del Consejo Superior de Protección de Menores-, les funcions de suport, orientació, resolució i totes les altres que pertoquin al Consejo Superior de Protección de Menores, les quals hauran de dur a terme, d'ara endavant, els òrgans corresponents de la Generalitat. 2. La Generalitat de Catalunya s'ajustarà, en qualsevol cas, a la legislació civil, penal i penitenciària vigent en cada moment en tot allò que incideixi sobre les funcions de protecció de menors al seu càrrec.

  3. Béns, drets i obligacions que es traspassen.

    En qualitat d'afectes als serveis que es traspassen, es transfereixen a la Generalitat els béns i drets detallats a l'inventari núm. 1 en les mateixes condicions jurídiques pertanyents a l'Organisme Autònom Obra de Protecció de Menors.

  4. Personal adscrit als serveis.

    A la relació núm. 2 s'especifiquen separadament els funcionaris i el personal contractat i laboral que passa a dependre de la Generalitat.

  5. Llocs de treball vacants.

    No n'hi ha.

  6. Crèdits pressupostaris de l'exercici de 1981.

    A la relació núm. 3 s'especifiquen els crèdits dels Pressupostos de l'Estat (Organisme Autònom Obra de Protecció de Menors) per al 1981 per a operacions corrents i de capital que corresponen a l'exercici dels serveis traspassats.

    Des de la data de l'efectivitat de les transferències la Generalitat es farà càrrec de les anualitats corresponents a les adquisicions i obres contractades, revisions i liquidacions, i se subrogarà en els drets i obligacions derivats dels contractes que se li traspassen, així com les quantitats pendents de pagament corresponents a expedients d'obres i adquisicions autoritzades el 1980, sempre que s'incorporin al pressupost de l'Obra de Protecció de Menors per a l'exercici de 1981.

  7. Efectivitat de la transferència.

    Els mitjans personals i materials citats en els apartats anteriors seran transferits a la Generalitat a partir del dia 1 de juny de 1981.

    I perquè consti, expedim la present certificació a Madrid, el 10 de març de 1981. -Gonzalo Pueblo de Diego. -Jaume Vilalta i Vilella.

    (Vegeu annexos al DOGC núm. 146, de 29.7.1981)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR