DECRET 377/2011, de 2 d'agost, de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET

377/2011, de 2 d'agost, de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya.

El Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, regula, a l'article 190, la Comissió de Cooperació Local de Catalunya com a òrgan paritari integrat per representants de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals, encarregat de formular el projecte del Pla director d'inversions locals i els seus programes anuals, i d'informar prèviament de les modificacions d'aquests programes.

La Generalitat de Catalunya, per aplicació de l'article 160.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, és competent per regular la Comissió de Cooperació Local de Catalunya, atès que té atribuïda la competència exclusiva en matèria de règim local que, respectant el principi d'autonomia local, inclou les relacions entre les institucions de la Generalitat i els ens locals, i també les tècniques d'organització i de relació per a la cooperació i la col·laboració entre els ens locals i entre aquests i l'Administració de la Generalitat. Així mateix, la disposició final tercera del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, conté una habilitació reglamentària a favor del Govern de la Generalitat perquè dicti les disposicions necessàries per desplegar la Llei.

Mitjançant el Decret 112/1988, de 5 de maig, es van regular la composició, l'organització i les funcions de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya. Aquest Decret ha estat objecte de successives modificacions en els darrers anys per tal d'adaptar aquest òrgan col·legiat a les noves situacions administratives que s'han anat produint. La més significativa ha estat la realitzada mitjançant el Decret 159/2001, de 12 de juny, de modificació del Decret 112/1988, de 5 de maig, pel qual es regulen la composició, l'organització i les funcions de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya, i posteriorment mitjançant les modificacions parcials efectuades pel Decret 3/2007, de 9 de gener, i pel Decret 303/2011, de 29 de març.

Aquesta disposició té per finalitat recollir en un únic text la regulació vigent de la Comissió de Cooperació Local, per tal de contribuir a millorar la qualitat i la coherència de l'ordenament jurídic, el qual ha de contenir normes més clares, pràctiques i entenedores per a la ciutadania i per als operadors jurídics. També pretén incrementar la seguretat jurídica, valor constitucional que cal entendre com la certesa sobre l'ordenament jurídic aplicable i els interessos jurídicament tutelats, així com l'expectativa raonablement fundada de la ciutadania de quina ha de ser l'actuació dels poders públics en l'aplicació del dret. La seguretat jurídica porta forçosament a qui legisla a buscar la claredat i a evitar la confusió normativa.

La Comissió de Govern Local, en la sessió de 29 d'abril de 2011, ha informat favorablement del projecte.

A proposta de la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Comissió de Cooperació Local

1.1 La Comissió de Cooperació Local és l'òrgan de participació i proposta en relació amb la cooperació econòmica destinada a finançar inversions en obres i serveis de competència municipal.

1.2 La Comissió de Cooperació Local està adscrita orgànicament al departament competent en matèria d'Administració local.

Article 2

Funcions

2.1 Les funcions de la Comissió de Cooperació Local són les que determinen el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, la llei per la qual s'estableixen els criteris de finançament del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya i les bases per a la selecció, la distribució i el finançament de les obres que s'hi inclouen, i aquest Reglament.

2.2 En especial, correspon a la Comissió:

a) Proposar la convocatòria del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya i formular-ne el projecte per a cada anualitat.

b) Informar preceptivament amb caràcter previ de les bases reguladores dels programes de subvencions destinades a inversions dels ens locals de Catalunya finançats amb càrrec als pressupostos de la Generalitat de Catalunya, excepte en els casos de línies d'ajut o programes la normativa reguladora dels quals estableix un òrgan específic de participació dels ens locals com a tràmit previ a la resolució corresponent. En aquests casos, és suficient...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR