DECRET 98/2003, d'1 d'abril, pel qual es regula la composició i funcionament de la Comissió d'Urbanisme de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

98/2003, d'1 d'abril, pel qual es regula la composiciÛ i funcionament de la ComissiÛ d'Urbanisme de Catalunya.

La ComissiÛ d'Urbanisme de Catalunya va ser creada mitjanÁant el Decret de 27 de setembre de 1978 com a Úrgan superior de car‡cter consultiu en matËria de planejament i urbanisme en l'‡mbit territorial de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, mitjanÁant l'Ordre de 29 d'octubre de 1981, es va aprovar el Reglament de rËgim interior de la ComissiÛ d'Urbanisme de Catalunya.

La seva naturalesa d'Úrgan superior de car‡cter consultiu en matËria de planejament i urbanisme va ser mantinguda pel Decret legislatiu 1/1990, de 12 de juliol, que va aprovar la refosa de textos legals vigents a Catalunya en matËria urbanÌstica.

En l'actualitat, amb l'entrada en vigor de la Llei 2/2002, de 14 de marÁ, d'urbanisme, la ComissiÛ d'Urbanisme de Catalunya es configura tambÈ com l'Úrgan superior, de car‡cter consultiu, en matËria d'urbanisme, i s'estableix que la seva composiciÛ s'ha de determinar per Reglament, el qual ha de garantir que hi siguin representats els departaments i els ens locals amb competËncies urbanÌstiques i que hi tinguin participaciÛ persones d'un reconegut prestigi professional o acadËmic en matËria d'urbanisme, d'habitatge i de medi ambient.

Per tot aixÚ, a proposta del conseller de PolÌtica Territorial i Obres P˙bliques, de conformitat amb el que estableixen l'article 17.2 i la disposiciÛ addicional primera, apartat 2, de la Llei 2/2002, de 14 de marÁ, d'urbanisme, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

…s objecte d'aquest Decret la regulaciÛ de la composiciÛ i el funcionament intern de la ComissiÛ d'Urbanisme de Catalunya, Úrgan superior, de car‡cter consultiu, en matËria d'urbanisme.

Article 2

Seu

La ComissiÛ d'Urbanisme de Catalunya tÈ la seva seu al Departament de PolÌtica Territorial i Obres P˙bliques.

Article 3

ComposiciÛ

3.1††La ComissiÛ d'Urbanisme de Catalunya Ès presidida pel conseller o consellera de PolÌtica Territorial i Obres P˙bliques.

3.2††La vicepresidËncia de la ComissiÛ la ostenten el secretari de PlanificaciÛ Territorial i el director o directora general d'Urbanisme.

3.3††SÛn vocals de la ComissiÛ:

Una persona en representaciÛ de cadascun dels departaments de la Generalitat de Catalunya, amb categoria de secretari general, secretari sectorial o director general.

Una persona en representaciÛ de l'AdministraciÛ general de l'Estat.

Dotze representants dels ens locals proposatsper les organitzacions associatives d'entitats locals de Catalunya d'acord amb el que segueix: dos en representaciÛ dels ens locals de l'‡mbit territorial de cadascuna de les Comissions Territorials d'Urbanisme de Barcelona, Girona, Lleida...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR