DECRET 215/1995, de 25 de juliol, de creació del Comitè de Salut i Seguretat Laboral en el cos de bombers de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya, regula en el seu títol II el cos de bombers de la Generalitat, i n'estableix la naturalesa, l'àmbit d'actuació, les funcions, l'organització i l'estructura funcional i territorial i, així mateix, se'n fixa la forma d'accés i el règim estatutari aplicable al cos esmentat.

La promoció de la salut i seguretat laboral, amb l'objectiu de millorar les condicions de treball i elevar el nivell de protecció eficaç dels treballadors, té una especial significació en l'àmbit del cos de bombers de la Generalitat, ateses les funcions que sobre prevenció i extinció d'incendis i sobre salvaments li són atribuïdes per la Llei esmentada, l'article 27 de la qual estableix expressament que la Generalitat els ha de proporcionar els mitjans necessaris per a una prestació adequada del servei en condicions de seguretat i eficàcia.

En aquest sentit, la mateixa Llei preveu, en l'article 35, la constitució en el cos de bombers de la Generalitat d'un Comitè de Salut i Seguretat Laboral, les funcions i la composició del qual s'han d'establir per reglament.

Per tal de donar compliment al mandat establert per la Llei, el present Decret té per finalitat crear l'esmentat Comitè com a òrgan consultiu i de participació amb l'objectiu d'impulsar i col·laborar en les actuacions que en matèria de salut i seguretat laboral afectin el cos de bombers de la Generalitat.

En conseqüència, d'acord amb el que preveu l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat i amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Governació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte Es crea el Comitè de Salut i Seguretat Laboral, adscrit al Departament de Governació, com a òrgan consultiu i de participació, per tal d'impulsar i col·laborar en les actuacions que s'hagin d'emprendre en matèria de salut i seguretat laboral en el cos de bombers de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Funcions Són funcions del Comitè de Salut i Seguretat Laboral:

  1. Participar en l'elaboració, seguiment i avaluació dels plans, programes i actuacions que en matèria de seguretat, higiene i salut laboral puguin realitzar-se en l'àmbit del cos de bombers de la Generalitat.

  2. Informar, si escau, els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR