DECRET 246/1992, de 26 d'octubre, sobre la creació del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Vistes les necessitats de protegir més eficaçment totes les persones i els seus béns durant les situacions de risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe, i per preveure i coordinar tots els mitjans tant humans com materials mobilitzables, en aquestes situacions, es fa necessari crear un centre de comunicacions i informació que relacioni tots els ens i organismes que poden actuar i intervenir en aquestes situacions.

Així mateix, la Norma bàsica de protecció civil, aprovada pel Reial Decret 407/1992, de 24 d'abril, estableix que cada pla territorial de protecció civil haurà d'incloure l'establiment d'un centre de coordinació operativa, on es realitzin la coordinació i la direcció de totes les operacions.

Vist l'informe favorable de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, d'acord amb les competències establertes en la legislació vigent en favor de la Generalitat, a proposta del conseller de Governació i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es crea, adscrit al Servei d'Estudis, Planificació i Coordinació de la Gerència de Protecció Civil del Departament de Governació, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya. 1.2 El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya és un nucli de comunicacions i té per missió fonamental la informació, la comunicació, la coordinació, el suport i l'optimització dels esforços, accions i actuacions de tots els organismes tant públics com privats que puguin ser requerits en cas de greu risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe, tenint com a finalitat la seguretat de les persones, els seus béns i drets, i també la minimització i la previsió dels seus efectes. 1.3 Correspon al conseller de Governació la direcció del Centre, llevat que, en aplicació dels plans de protecció civil, convenis o protocols d'actuació, correspongui aquesta atribució a una altra autoritat.

Article 2

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya exercirà les funcions següents:

  1. Portar a terme les accions i coordinacions i altres d'assistència als òrgans executors dels plans corresponents.

  2. Establir, en situacions de greu risc i emergència, les respostes adequades, d'acord amb protocols d'actuació, plans d'emergència i inventaris de mitjans i recursos mobilitzables, sota la direcció de l'autoritat competent o del director del pla.

  3. Rebre i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR