Decret 90/2019, de 29 de novembre, pel qual es modifica el Decret 64/2002, de 3 de maig, de creació del Consell Social de la Llengua Catalana

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 64/2002, de 3 de maig, es va crear el Consell Social de la Llengua Catalana com a òrgan d'assessorament i consulta en matèria lingüística, se'n van definir les funcions i se'n va determinar la composició, l'estructura i el funcionament. Posteriorment, la composició del Consell Social s'ha modificat en quatre ocasions, mitjançant el Decret 71/2002, de 10 de maig; el Decret 128/2008, de 28 de novembre; el Decret 33/2016, de 10 de juny, i el Decret 24/2019, de 29 de març, pels quals es modificava el Decret 64/2002, de 3 de maig.

Els canvis produïts en les institucions públiques durant els darrers mesos fan recomanable actualitzar la composició d'aquest òrgan i les denominacions de les institucions que en formen part, a fi d'adaptar-lo a la nova realitat i de donar a la norma una redacció que en permeti la continuïtat.

D'altra banda, amb aquesta iniciativa reglamentària el Govern actua d'acord amb els principis de bona regulació que estableixen l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 49 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears.

Per tot això, a proposta del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 29 de novembre de 2019,

DECRET

Article únic

Es modifica l'article 3 del Decret 64/2002, de 3 de maig, de creació del Consell Social de la Llengua Catalana, que queda redactat de la manera següent:

Article 3

El Consell Social de la Llengua Catalana té la composició següent:

  1. El president, que és el president de les Illes Balears.

  2. Set vicepresidents, que són:

    - El vicepresident del Govern de les Illes Balears.

    -El conseller competent en matèria de política lingüística.

    - El conseller competent en matèria de cultura

    - El secretari autonòmic competent en matèria de política lingüística.

    - El rector de la Universitat de les Illes Balears.

    - El director general competent en matèria de política lingüística.

    - El president de l'Obra Cultural Balear.

  3. El secretari, sense vot, que és nomenat pel conseller competent en matèria de política lingüística entre el personal al servei de la conselleria.

  4. Els vocals, agrupats de la manera següent:

    Vocals del Grup A

    Vocals del Grup B

    Vocals del Grup C

    Vocals del Grup D

    Vocals del Grup E

    Vocals del Grup F

    Vocals del Grup G

    Vocals del Grup H

    Vocals del Grup I

    Fins a dotze vocals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR