DECRET 87/2017, de 4 de juliol, de modificació del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, aprovat pel Decret 291/1999, de 9 de novembre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyDecret

De conformitat amb l'article 132.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de protecció civil, que inclou, en tot cas, la regulació, la planificació i l'execució de mesures relatives a les emergències i la seguretat civil, i també la direcció i la coordinació dels serveis de protecció civil, que inclouen els serveis de prevenció i extinció d'incendis, sens perjudici de les facultats dels governs locals en aquesta matèria, respectant el que estableixi l'Estat en exercici de les seves competències en matèria de seguretat pública.

La Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, en definir el disseny bàsic de l'estructura global de la protecció civil a Catalunya, determina les funcions que ha de desenvolupar la Comissió de Protecció Civil de Catalunya i estableix, en l'article 46, que el Govern ha d'aprovar per decret el Reglament d'organització i funcionament de la Comissió.

Aquest Reglament, que va ser aprovat pel Decret 291/1999, de 9 de novembre, va ser modificat posteriorment pel Decret 310/2004, de 8 de juny, de modificació de la composició de diversos òrgans col·legiats que depenen del Departament d'Interior, i pel Decret 130/2010, de 28 de setembre, de modificació del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.

El Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures, en l'article 14, indica les funcions de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya en matèria d'autoprotecció.

L'objectiu del Decret que ara s'aprova és garantir l'eficàcia en la corresponent homologació respecte de les actuacions destinades a assegurar les mesures d'autoprotecció a les empreses i, en general, a les entitats i organismes que fan activitats que poden generar greu risc col·lectiu, de catàstrofe o de calamitat pública, i també dels centres i les seves dependències, públics i privats, que poden resultar afectats de manera especialment greu per actuacions d'aquest caràcter, atès el volum de plans d'autoprotecció que s'han de sotmetre a l'homologació preceptiva de la Comissió de Protecció Civil.

La modificació que es proposa estableix específicament, a l'article 3.1 del Reglament, el funcionament de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya com a Comissió d'autoprotecció en relació amb els plans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR