Decret 57/2016, de 16 de setembre, pel qual es modifica el Decret 11/2016, de 4 de març, pel qual es creen les meses integrants del procés de diàleg social del Pacte per la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Constitució instaurà el diàleg social a la nostra societat i, de forma precisa, l’actual Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en l’article 15.1, estableix que “tots els ciutadans de les Illes Balears tenen dret a participar de forma individual o col·lectiva en la vida política, econòmica, cultural i social de la comunitat autònoma. Els poders públics promouran la participació dels agents econòmics i socials del conjunt de la societat civil en els assumptes públics”.

Per això, el Govern de les Illes Balears s’ha plantejat, com a element impulsor de la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social, dissenyar un marc de diàleg social en què participin els agents econòmics i socials més representatius, que juntament amb els poders públics, han d’arribar a amplis acords sobre temes d’elevada importància econòmica i social que afecten la ciutadania.

De conformitat amb tot això, el 22 de febrer de 2016, el Govern de les Illes Balears i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la Comunitat Autònoma signaren el document de bases del Pacte per la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social a les Illes Balears.

Amb la finalitat de donar operativitat a aquest marc de diàleg social, mitjançant el Decret 11/2016, de 4 de març, es varen crear les meses integrants del procés de diàleg social del Pacte per la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social de les Illes Balears.

Una vegada iniciat el procés de constitució de les diverses meses, s’ha considerat adequat per donar una millor operativitat i funcionament a les meses tècniques, disposar que ocupi el càrrec de secretari o secretària, amb veu i sense vot, una persona que no sigui vocal d’aquestes, designat entre els òrgans superiors i directius de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, a proposta del conseller de Treball, Comerç i Indústria i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 16 de setembre de 2016,

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR