Decret 11/2016, de 4 de març, pel qual es creen les meses integrants del procés de diàleg social del Pacte per la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Constitució instaurà el diàleg social a la nostra societat i, de forma precisa, l’actual Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en l’article 15.1, estableix que “tots els ciutadans de les Illes Balears tenen dret a participar de forma individual o col·lectiva en la vida política, econòmica, cultural i social de la comunitat autònoma. Els poders públics promouran la participació dels agents econòmics i socials del conjunt de la societat civil en els assumptes públics”.

Per això, el Govern de les Illes Balears s’ha plantejat, com a element impulsor de la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social, dissenyar un marc de diàleg social en què participin els agents econòmics i socials més representatius, que juntament amb els poders públics, han d’arribar a amplis acords sobre temes d’elevada importància econòmica i social que afecten la ciutadania.

De conformitat amb tot això, el 22 de febrer de 2016, el Govern de les Illes Balears i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la Comunitat Autònoma signaren el document de bases del Pacte per la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social a les Illes Balears.

Amb la finalitat de donar operativitat a aquest marc de diàleg social, un dels acords d’aquest Pacte és la creació de diversos òrgans en què s’integrin representants de les diferents conselleries afectades i de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, i en els quals també participin altres institucions i col·lectius de la societat balear.

Per tot això, a proposta del conseller de Treball, Comerç i Indústria, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 4 de març de 2016,

DECRET

Article 1

Creació i adscripció

  1. Per aquest Decret es creen la Mesa del Diàleg Social, la Mesa de Coordinació i Seguiment, la Mesa Tècnica d’Economia, Ocupació i Formació, i la Mesa Tècnica de Turisme, Medi Ambient i Territori, com a òrgans col·legiats de l’Administració de la Comunitat Autònoma en l’àmbit de la interlocució en matèria de concertació social, en els àmbits d’economia, ocupació i formació, i en els de turisme, medi ambient i territori.

  2. Estan adscrites orgànicament a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, però sense participar en l’estructura jeràrquica d’aquesta.

Article 2

Finalitats

  1. Les finalitats de la Mesa del Diàleg Social són les següents:

    1. Vetllar pel bon funcionament del procés de diàleg.

    2. Establir els eixos fonamentals d’actuació política en què tindrà lloc la concertació social.

    3. Aprovar, amb la proposta prèvia de la Mesa de Coordinació i Seguiment, els acords adoptats per les meses tècniques.

  2. La Mesa de Coordinació i Seguiment té les finalitats següents:

    1. Coordinar el funcionament del procés de diàleg social.

    2. Aportar una visió transversal dels acords de les meses tècniques.

    3. Elevar a la Mesa de Diàleg Social les propostes d’aprovació dels acords adoptats per les meses tècniques.

    4. Fer el seguiment del compliment dels acords que s’adoptin entre les parts que componen el diàleg social.

    5. Determinar l’estructura interna i temporal de les diferents meses tècniques i altres instruments de concertació i diàleg social que es puguin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR