DECRET 45/2019, de 25 de febrer, de modificació dels articles 10, 18 i 30 dels Estatuts de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyDecret

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) és una entitat de dret públic adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat que va ser creada per Decret de 5 de setembre de 1979 per a l'explotació, gestió i coordinació dels ferrocarrils transferits a la Generalitat de Catalunya i d'aquells que la Generalitat creï i exploti en el futur, així com d'aquells altres mitjans de transport que li siguin encomanats per la Generalitat.

El seu règim jurídic és l'aplicable a les entitats que es preveuen a l'article 1.b.1 del text refós de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'Estatut de l'empresa pública catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre.

Els Estatuts de FGC consten publicats íntegrament com annex al Decret 287/2001, de 6 de novembre, i han estat objecte de modificació pels Decrets 150/2002, de 28 de maig, i 415/2004, de 19 d'octubre.

De conformitat amb els articles 8 i 10 dels Estatuts de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l'entitat es regeix per un Consell d'Administració que té al seu càrrec l'administració, la gestió i la direcció de l'empresa.

El Consell d'Administració de FGC, en sessió de 29 de novembre de 2018, adopta l'acord de proposar la modificació dels articles 10, 18 i 30 dels Estatuts de l'entitat.

D'una banda, la modificació de l'article 10 dels Estatuts troba el seu fonament en la necessitat d'actualitzar la composició de l'òrgan de govern per tal d'adequar-la a la realitat actual i a l'activitat que, en aquests moments, l'entitat té encomanada.

En concret, se suprimeix la representació del president de Ferrocarrils de Muntanya de Grans Pendents, SA, i atesa l'activitat que FGC té atribuïda com a entitat gestora d'instal·lacions estacions d'esquí i la col·laboració que presta en els àmbits de la promoció de la pràctica de l'esquí i dels esports d'hivern i l'organització i el desenvolupament d'esdeveniments esportius de competició, s'incorpora en el Consell d'Administració de l'entitat una persona en representació del departament de l'Administració de la Generalitat competent en matèria d'esport, amb experiència acreditada en aquest àmbit.

Així mateix, convé regularitzar la representació actual en l'òrgan de govern de FGC de l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), en qualitat d'especialista en gestió d'empreses de conformitat amb l'Acord del Govern de 19 de febrer de 2013, amb l'objecte que passi a tenir una...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR