DECRET 89/2013, de 29 de gener, de reestructuració del Departament de Cultura.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

El Decret 304/2011, de 29 de març, de reestructuració del Departament de Cultura va determinar l’estructura del Departament i les funcions de les unitats. Aquest decret ha estat modificat per la Llei 7/2011, del 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres; pel Decret 7/2012, de 10 de gener, pel qual s’aproven els Estatuts de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, i pel Decret 59/2012, de 29 de maig, de modificació del Decret 304/2011, de 29 de març, de reestructuració del Departament de Cultura.

El present Decret fa una nova distribució dels àmbits competencials d’algunes direccions generals i estableix el marc essencial per impulsar les polítiques públiques en matèria de cultura.

La Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni assumeix les competències en els diversos àmbits que la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català; la Llei 10/2001, de 13 de juliol, d’arxius i documents; la Llei 4/1993, de 18 de març, del Sistema Bibliotecari de Catalunya, i la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, atribueixen a l’Administració de la Generalitat, excepte les atribuïdes a altres òrgans o al Govern. En aquest sentit, la Biblioteca de Catalunya passa a relacionar-se amb el Departament a través d’aquesta Direcció General.

La Direcció General de Creació i Empreses Culturals assumeix les competències en matèria de creació, producció i difusió de les arts escèniques, visuals, musicals, cinematogràfiques, literàries, les seves infraestructures i les xarxes territorials, la cultura digital i les empreses i mercats culturals. En aquest sentit, l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Institució de les Lletres Catalanes passen a relacionar-se amb el Departament a través d’aquesta Direcció General.

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals assumeix noves funcions en matèria d’acció territorial i cooperació cultural amb l’Administració local en aquells àmbits no assignats a cap altra Direcció General.

Finalment, la Direcció General de Política Lingüística manté inalterades les seves funcions.

De conformitat amb l’article 23.4 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller de Cultura i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Departament de Cultura

  1. El Departament de Cultura, sota la direcció de la persona que n’és titular, s’estructura en les unitats i els òrgans següents:

    1. El Gabinet del Conseller/a.

    2. La Secretaria General, de la qual depèn la Direcció de Serveis.

    3. La Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

    4. La Direcció General de Creació i Empreses Culturals.

    5. La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

    6. La Direcció General de Política Lingüística.

  2. El Consell de Direcció manté la funció i la composició previstes a l’article 2 del Decret 304/2011, de 29 de març, de reestructuració del Departament de Cultura.

  3. Resten adscrits al Departament de Cultura en els termes previstos en aquest Decret:

    1. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, que es relaciona amb el Departament a través del conseller o consellera.

    2. L’Institut Català de les Empreses Culturals.

    3. L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

    4. L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

    5. La Biblioteca de Catalunya.

    6. La Institució de les Lletres Catalanes.

Article 2

Gabinet del Conseller/a

El Gabinet del Conseller/a manté les funcions i l’estructura previstes a l’article 3 del Decret 304/2011, de 29 de març, de reestructuració del Departament de Cultura.

Article 3

Secretaria General

  1. La Secretaria General manté les funcions i l’estructura previstes als articles 4 a 26 del Decret 304/2011, de 29 de març, de reestructuració del Departament de Cultura.

  2. Resta adscrita al Departament de Cultura, mitjançant la Secretaria General, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

Article 4

Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni

  1. La Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni té per funcions impulsar les polítiques públiques en els àmbits d’arxius, biblioteques, museus, patrimoni arquitectònic, arqueològic i paleontològic i patrimoni documental, i les seves infraestructures i les xarxes territorials d’acord amb les competències que la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català; la Llei 10/2001, de 13 de juliol, d’arxius i documents; la Llei 4/1993, del 18 de març, del Sistema Bibliotecari de Catalunya, i la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, atribueixen a l’Administració de la Generalitat, excepte aquelles que s’atribueixen a altres òrgans o al Govern.

  2. Resten adscrites al Departament de Cultura mitjançant la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR