Decret 28/2017, de 2 de juny, pel qual es crea el CEIP Nou d’Alcúdia, al terme municipal d’Alcúdia

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La creació de centres públics correspon al govern autonòmic, d’acord amb l’article17 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació.

L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, en l’article 36.2 estableix que, en matèria d’ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, d’acord amb el que disposa l’article 27 de la Constitució.

El Reglament orgànic de les escoles públiques d’educació infantil, dels col·legis públics d’educació primària, i dels col·legis públics d’educació infantil i primària, aprovat pel Decret 119/2002, de 27 de setembre, en l’article 2 regula la creació, la modificació i la supressió dels centres d’educació infantil i/o primària.

La tendència al creixement de la població, el progressiu augment del nombre d’alumnes per escolaritzar i l’alt índex de matrícula que els darrers anys s’està donant a la zona d’Alcúdia evidencien la necessitat de disposar d’un nou centre educatiu.

D’acord amb el que estableixen l’article 29.2d de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i l’article 25.2, punts d i n, de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, modificat per la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, el municipi exerceix les competències pròpies que li corresponen en infraestructura viària i altres equipaments dels quals és titular; en gestió, regulació de l’ús o la destinació, conservació i manteniment del patrimoni municipal; en la cooperació amb l’Administració educativa en l’obtenció de solars per a la construcció de nous centres docents, i en la conservació, el manteniment i la vigilància dels edificis de titularitat local destinats a centres públics d’educació infantil, educació primària o educació especial.

Per tal de poder fer realitat aquest projecte, l’Ajuntament d’Alcúdia i l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears han signat el Conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) i l’Ajuntament d’Alcúdia per al finançament i l’execució de les obres de construcció d’un nou centre d’educació infantil i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR