DECRET 43/2000, de 26 de gener, del Fons de Gestió de Residus.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

43/2000, de 26 de gener, del Fons de Gestió de Residus.

La Llei 6/1993, de 15 de juliol, reguladora dels residus, estableix el marc d’actuació, les competències i les funcions de les diferents administracions públiques catalanes, entre les quals es troba l’Administració local. Així, els municipis tenen atribuïda com a competència pròpia la gestió dels residus municipals, mentre que a l’Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, en l’àmbit territorial dels municipis que agrupa, li correspon programar, fer les obres i establir i prestar el servei de valorització i de disposició del rebuig dels residus municipals, i a la comarca li pertoca la gestió dels residus municipals en els supòsits de dispensa municipal del servei, de delegació dels municipis i d’assumpció d’aquest servei per altres títols d’acord amb la legislació de règim local.

La Llei 11/1997, de 24 d’abril, d’envasos i residus d’envasos, preveu també que la participació dels ens locals als sistemes integrats de gestió de residus d’envasos es farà a través de les comunitats autònomes, quan aquestes tinguin aprovats plans de gestió de residus sòlids urbans, i estableix la necessitat de garantir el finançament suficient per als ens locals pels costos addicionals que, en el seu cas, hagin de suportar.

L’exercici de les competències esmentades pels ens locals requereix dels corresponents mitjans financers que permetin fer front als costos econòmics que aquelles competències els suposen. És per això que l’article 48 de la Llei 6/1993, de 15 de juliol, reguladora dels residus, crea el Fons de Gestió de Residus, en el marc de la legislació reguladora de la cooperació econòmica de la Generalitat en inversions en obres i serveis de competència dels ens locals de Catalunya.

El Fons de Gestió de Residus es regeix per les determinacions de la Llei esmentada i per les disposicions que la despleguin. L’objecte d’aquest Decret és desenvolupar el règim jurídic aplicable al Fons, i regula, entre d’altres, els aspectes relatius a seva composició, els ens que en són beneficiaris i els criteris de selecció de projectes.

Per tot això, a proposta del conseller de Medi Ambient, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d’acord amb Govern,

Decreto:

Article 1

Finalitat

El Fons de Gestió de Residus, adscrit a la Junta de Residus, té com a finalitat cooperar econòmicament a les obres i serveis de la competència dels ens locals en matèria de gestió de residus.

Article 2

Objecte del finançament

2.1 El Fons de Gestió de Residus es destina a finançar operacions de gestió de residus municipals i assimilables, així com de gestió de residus d’envasos que duguin a terme els ens locals, d’acord amb el que preveu la Llei 11/1997, de 24 d’abril, d’envasos i residus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR