DECRET 119/2002, de 16 d'abril, pel qual es crea el Consell de Justícia de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET

119/2002, de 16 d'abril, pel qual es crea el Consell de Justícia de Catalunya.

L'Administració de justícia és una administració complexa on hi concorren diferents instàncies amb competències compartides en la matèria, com són el Consell General del Poder Judicial, l'Administració de l'Estat mitjançant el Ministeri de Justícia i les administracions de les comunitats autònomes amb competències transferides en matèria de justícia.

Així mateix, dins l'àmbit de l'Administració de justícia s'hi donen dues vessants: una, interna, que abastaria col·lectius de personal directament vinculats a la justícia, com són els magistrats, jutges, fiscals i el personal al servei de l'Administració de justícia, i una altra vessant, més externa, dins de la qual s'englobarien altres operadors jurídics o instàncies relacionades amb aquest àmbit, l'activitat dels quals està lligada al funcionament d'aquesta Administració, entre els quals es poden citar els advocats, procuradors, graduats socials, forces i cossos de seguretat, registradors de la propietat, notaris, perits, etc.

Tota aquesta amalgama de relacions i la confluència d'operadors jurídics i instàncies comporta que el funcionament de l'Administració de justícia, a banda de complex, sigui també multidisciplinar, motiu pel qual és convenient unir esforços i establir línies d'actuació coordinada per tal que l'Administració de justícia aconsegueixi les més altes cotes d'eficiència, agilitat i eficàcia.

En aquest sentit, el Govern de la Generalitat creu convenient crear el Consell de Justícia de Catalunya, que es configura com un òrgan col·legiat, que té com a objectiu ser un fòrum de debat, de reflexió i, sobretot, un òrgan de participació que permeti la col·laboració i cooperació de les diferents instàncies relacionades amb l'Administració de justícia amb l'objectiu d'aconseguir incrementar l'eficiència i l'eficàcia de la prestació d'aquest servei al ciutadà, i a la fi, la millora de l'Administració de justícia a Catalunya.

Per tot això, amb audiència i consulta prèvies a les institucions i administracions afectades, a proposta del conseller de Justícia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Creació

1.1 Es crea el Consell de Justícia de Catalunya com a fòrum d'anàlisi, reflexió, debat i participació en matèria d'Administració de justícia a Catalunya, amb la finalitat de promoure la comunicació i l'intercanvi entre els operadors i les institucions implicades en aquesta matèria i d'impulsar línies d'actuació per a la millora de l'Administració de justícia a Catalunya.

1.2 El Consell de Justícia de Catalunya està adscrit al Departament de Justícia de la Generalitat, el qual n'aporta la infrastructura i el suport administratiu necessari per al seu funcionament.

Article 2

Funcions

  1. Corresponen al Consell de Justícia de Catalunya les funcions següents:

    1. Analitzar, estudiar, avaluar i, si escau, emetre informe sobre matèries relacionades amb l'Administració de justícia a Catalunya.

    2. Crear comissions i grups de treball per a la preparació, l'estudi, i, si escau, l'emissió d'informes o propostes en matèries concretes pròpies de l'àmbit de l'Administració de justícia.

    3. Determinar els estudis o treballs que han de dur a terme les comissions o grups de treball, els seus objectius, i el calendari d'execució.

    4. Elaborar propostes d'actuació que puguin contribuir a la millora de l'Administració de justícia i al seu funcionament.

    5. Estudiar, proposar i impulsar iniciatives d'actuació coordinades de les diferents administracions, òrgans, operadors jurídics, corporacions i entitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR