DECRET 278/2000, de 31 de juliol, pel qual es creen les comissions de secretaris judicials de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

278/2000, de 31 de juliol, pel qual es creen les comissions de secretaris judicials de Catalunya.

L’article 455 de la Llei orgànica del poder judicial, en la redacció que en fa la Llei orgànica 16/1994, de 8 de novembre, atorga competències pel que fa al personal al servei de l’Administració de justícia a les comunitats autònomes, en totes les matèries relatives al seu estatut i règim jurídic, compreses la selecció, la formació inicial i continuada, la provisió de destinacions, els ascensos, les situacions administratives, la jornada laboral, l’horari de treball i el règim jurídic.

El Reial decret 441/1996, d’1 de març, va traspassar a la Generalitat de Catalunya els oficials, auxiliars, agents judicials i metges forenses destinats als òrgans judicials de Catalunya, en els termes establerts en el Reial decret 249/1996, de 16 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament orgànic dels cossos d’oficials, auxiliars i agents al servei de l’Administració de justícia, i en el Reial decret 296/1996, de 23 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament orgànic del cos de metges forenses. L’esmentat Reial decret 441/1996 completa el bloc de transferències iniciat el 1990 a partir del Reial decret 966/1990, de 20 de juliol, pel qual es van fer efectius els traspassos de competències en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics per al funcionament de l’Administració de justícia.

El Decret 466/1982, de 10 de desembre, disposa que el Departament de Justícia assumeix l’exercici de les competències derivades de l’aplicació de l’article 18 de l’Estatut d’autonomia que corresponen a la Generalitat de Catalunya, segons el qual, en matèria d’Administració de justícia, correspon a la Generalitat de Catalunya exercir totes les facultats que les lleis orgàniques del poder judicial i del Consell General del Poder Judicial reconeguin o atribueixin al Govern de l’Estat.

Els secretaris judicials són els caps de personal de l’oficina judicial, i els que han de posar en coneixement de l’autoritat competent les necessitats de mitjans personals i materials necessaris per al funcionament de l’Administració de justícia, d’acord amb el que disposen els articles 473.2 de la Llei orgànica del poder judicial i 8 del Reglament orgànic del cos de secretaris judicials, aprovat pel Reial decret 429/1988, de 29 d’abril.

La disposició addicional única del Reial decret 250/1996, de 16 de febrer, pel qual es modifica el Reglament orgànic del cos de secretaris judicials, disposa que en les comunitats autònomes que hagin rebut els traspassos de mitjans personals per al funcionament de l’Administració de justícia, els secretaris judicials destinats als òrgans judicials del territori corresponent han de col·laborar, en la seva condició de caps de personal prevista a l’article 8.1 d’aquest Reglament, amb els òrgans competents de la comunitat autònoma per a l’efectivitat de les funcions que tinguin en matèria de mitjans personals i materials al servei de l’Administració de justícia.

És convenient, doncs, crear un òrgan consultiu que afavoreixi la comunicació entre els secretaris judicials destinats a Catalunya i el Departament de Justícia, per tal de facilitar l’execució i l’aplicació de les mesures i disposicions que emanin del Departament de Justícia en virtut de les competències traspassades a la Generalitat de Catalunya en matèria de mitjans personals i materials necessaris per al funcionament de l’Administració de justícia. Aquest òrgan també tindrà com a objecte canalitzar els suggeriments dels secretaris judicials com a caps de personal i estudiar vies de racionalització del treball a l’oficina judicial.

Per tot això, a proposta de la consellera de Justícia i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de les comissions de secretaris judicials de Catalunya

1.1 Es crea, adscrita al Departament de Justícia, amb caràcter d’òrgan consultiu, la Comissió General de Secretaris Judicials de Catalunya, i com a òrgans descentralitzats, una comissió territorial per a cadascuna de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona.

1.2 La Comissió General de Secretaris Judicials de Catalunya actuarà també com a Comissió Territorial de Barcelona, en els termes que preveu l’article 4.1.

Article 2

Funcions

La Comissió General de Secretaris Judicials de Catalunya exerceix les funcions següents:

a) Informar amb caràcter previ a la presa de decisions sobre les qüestions que, en matèria de personal al servei de l’Administració de justícia i en matèria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR