DECRET 137/2007, de 12 de juny, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

137/2007, de 12 de juny, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya va ser creada pel Decret 457/1981, de 18 de desembre, amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

A proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Atorgar la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya a les persones següents:

Eduard Bajet i Royo

Jurista. Pel seu reconegut prestigi en el món del dret, tant pel que fa a la trajectòria de catedràtic i autor de diversos estudis com a una reconeguda activitat editorial mitjançant la direcció de col·leccions jurídiques en català. Assessor en matèria jurídica, econòmica, social i cultural, cal valorar la seva tasca de promoció de l'ús de la nostra llengua en tots aquests àmbits.

Sara Maria Blasi i Gutiérrez

Pedagoga i inspectora d'educació. Pels seus reconeguts mèrits en el camp educatiu, exercits sobretot a través de diversos càrrecs directius a la Generalitat. Presidenta del Consell Escolar de Catalunya entre els anys 2000 i 2004, també cal destacar la seva tasca com a primera cap del Servei d'Ensenyament del Català (SEDEC), vinculat als programes d'immersió lingüística a l'escola.

Àngel Casas Mas

Periodista. Per la seva continuada trajectòria en el món radiofònic i televisiu, que inclou una sostinguda dedicació a la difusió musical i, singularment, a la música cantada en català. Entrevistador habitual de personatges ben diversos amb un to distès i incisiu, aquests darrers anys ha debutat com a novel·lista en la nostra llengua, amb títols com Fred als peus i L'home a qui se li precipitaven els esdeveniments.

Francesc Xavier Ciuraneta Aymí

Eclesiàstic. Per la seva tasca episcopal i singularment, en els darrers anys, per l'activitat que va dur a terme com a bisbe de Lleida. Cal valorar de manera especial la seva actitud conciliadora, respectuosa i prudent en relació amb el litigi amb la diòcesi de Barbastre-Montsó per una part de les obres que integren les col·leccions del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.

Carles Duarte i Montserrat

Poeta i lingüista. Per la qualitat de la seva obra poètica, inspirada singularment en el paisatge de la Mediterrània i la diversitat de les seves referències culturals. I també per una tasca destacada en l'àmbit de la lingüística històrica i del llenguatge jurídic i administratiu, a més de la seva trajectòria dins la societat civil com a, entre altres iniciatives, director de la Fundació Lluís Carulla.

Teresa Duran i Armengol

Escriptora i il·lustradora. Per la seva destacada aportació al llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com de la recerca, la crítica literària i diverses formes de docència i difusió. Entre els seus més de cent llibres destaquen Joanot de Rocacorba i A les fosques, així com la col·lecció Popof i Kokatasca. Entre altres dedicacions culturals, també ha estat guionista de programes de ràdio i televisió.

Rosa Maria Estrany Llorens

Diplomada en treball social. En reconeixement al seu valuós exemple com a pionera entre nosaltres de la lluita contra l'esclerosi múltiple. La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR