DECRET 250/2006, de 6 de juny, pel qual es creen les unitats administratives dins de l'àmbit de l'Administració de Justícia a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 250/2006, de 6 de juny, pel qual es creen les unitats administratives dins de l'àmbit de l'Administració de Justícia a Catalunya.

L'article 439 de la Llei orgànica del Poder Judicial, en la redacció donada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, constitueix les unitats administratives com aquelles que sense estar integrades a l'oficina judicial, es constitueixen en l'àmbit de l'Administració de Justícia per a la direcció, ordenació i gestió dels recursos humans de l'oficina judicial sobre els que es tenen competències, així com per gestionar els mitjans informàtics, les noves tecnologies i altres mitjans materials.

L'apartat 2 de l'esmentat article estableix que correspon a cada Administració competent en el seu propi àmbit territorial el disseny, la creació i l'organització de les unitats administratives necessàries, la determinació de la seva forma d'integració en l'Administració pública de què es tracti, el seu àmbit d'actuació, la dependència jeràrquica, l'establiment dels llocs de treball, així com la dotació dels crèdits necessaris per a la seva posada en marxa i funcionament.

La Generalitat de Catalunya que, mitjançant els Reials decrets 966/1990, de 20 de juliol, i 441/1996, d'1 de març, va rebre, respectivament, de l'Administració de l'Estat el traspàs de funcions i serveis en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics per al funcionament de l'Administració de justícia, i en matèria de mitjans personals al servei de l'Administració de justícia, és l'Administració competent per al disseny, creació i organització de les unitats administratives.

El Decret 272/2005, de 27 de desembre, d'organització territorial del Departament de Justícia, atribueix als serveis i les seccions de Suport Judicial i Penitenciari, entre altres funcions, la de coordinació de les unitats administratives de les oficines judicials del territori.

La implantació d'un nou model d'oficina judicial i més concretament la creació de les unitats administratives obre una oportunitat per aconseguir, a través de la implicació de tots els operadors, el funcionament eficient dels recursos assignats a l'oficina judicial.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Justícia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació i adscripció

  1. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR