ORDRE de 21 de gener de 1999, de convocatòria d'establiments col·laboradors del programa de suport a l'acolliment residencial per a la gent gran.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

de 21 de gener de 1999, de convocatòria d'establiments col·laboradors del programa de suport a l'acolliment residencial per a la gent gran.

Atès el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials;

Atesos el Decret 288/1992, de 26 d'octubre, de creació del Programa d'ajuts de suport a l'acolliment residencial per a gent gran, modificat pel Decret 393/1996, de 12 de desembre, sobre les prestacions econòmiques d'atenció social a la gent gran, i l'Ordre de 22 de desembre de 1992, que el desplega, modificada per la Disposició final 2 de l'Ordre de 29 de gener de 1998, de convocatòria pública per a la concessió d'ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar Social en matèria de serveis socials;

Vista l'Ordre de 4 de desembre de 1995, per la qual es regula el procediment d'accés als serveis socials i programes d'atenció a la gent gran, modificada per l'Ordre de 13 de desembre de 1996, i per l'Ordre de 3 de desembre de 1997;

Atès el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuració del Departament de Benestar Social, i el Decret 239/1995, d'11 de juliol, de reestructuració de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i de les delegacions territorials del Departament de Benestar Social, modificat pel Decret 97/1998, de 15 d'abril;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria d'entitats

S'obre la convocatòria perquè les persones físiques o jurídiques titulars d'establiments d'acolliment residencial, centres de dia o habitatges tutelats per a gent gran presentin sol·licituds per ser inclosos en la relació d'establiments col·laboradors del Programa de suport a l'acolliment residencial per a gent gran, regulat pel Decret 288/1992, de 26 d'octubre, modificat pel Decret 393/1996, i per l'Ordre de 22 de desembre de 1992, que el desplega, modificada per l'Ordre de 29 de gener de 1998.

Article 2

Sol·licituds

Les sol·licituds s'hauran de formular en l'imprès normalitzat que es facilitarà a les dependències esmentades a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Les sol·licituds s'hauran d'emplenar degudament, adjuntant els documents per acreditar els requisits i les condicions exigits, i es presentaran a les dependències esmentades sens perjudici del que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

La convocatòria queda oberta tot l'any natural.

Article 3

Requisits

Els requisits per a la inclusió en la relació d'establiments col·laboradors són els següents:

a) Estar inscrit en el Registre d'entitats, serveis i establiments socials, com a establiment residencial, centre de dia o habitatge tutelat.

b) No tenir cap expedient sancionador en tràmit ni sancions pendents de liquidació. En cas d'haver-ne tingut, caldrà haver esmenat les mancances que el van originar.

c) Garantir, mitjançant declaració responsable, que ni les entitats ni els seus representants legals estiguin en situacions fixades com a prohibicions per contractar que s'esmenten a l'article 20 de la Llei 13/1995, de 18 de maig, de contractes de les administracions públiques.

d) Garantir, mitjançant declaració responsable, en el cas que l'entitat titular de l'establiment disposi de 50 o més treballadors, el compliment de l'obligació establerta a l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, de donar ocupació a treballadors disminuïts en un percentatge d'almenys un 2% del total de treballadors.

e) Garantir el compliment de les disposicions aplicables en matèria de serveis socials i de les condicions que s'estableixen a l'annex 1 de la present Ordre.

Article 4

Valoració

La valoració del compliment dels requisits l'efectuarà el Servei de Gestió de Recursos Assistencials per a les Persones Grans de l'ICASS.

Article 5

Resolució

La resolució d'inclusió en la relació d'establiments col·laboradors, la dictarà el director general de l'ICASS dins el termini de sis mesos des de la seva presentació. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució, s'entendrà desestimada la sol·licitud, la qual cosa no eximirà l'òrgan competent de dictar resolució expressa, en els termes previstos a l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.

Article 6

Exclusió de la relació

6.1 Quan per a l'adopció de la mesura cautelar de tancament o per resolució ferma se sancioni un establiment, s'exclourà de la relació d'establiment col·laborador i es comunicarà als beneficiaris per tal que puguin optar per romandre a l'establiment o accedir-ne a un altre.

6.2 També és causa d'exclusió l'incompliment de qualsevol criteri o condició d'organització i funcionament establerta en l'annex 1.

Article 7

Obligació d'informació

Les entitats estan obligades a facilitar tota la informació requerida pels òrgans de control de l'Administració i a comunicar qualsevol variació sobre la seva situació jurídicoadministrativa.

Disposicions finals

--1 Es faculta el director general de l'ICASS perquè prengui les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

--2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 21 de gener de 1999

Antoni Comas i Baldellou

Conseller de Benestar Social

Annex 1

A) Criteris i condicions en relació amb l'organització i el funcionament de residències per a gent gran receptors dels beneficiaris dels programes d'atenció a la gent gran de l'ICASS.

1 Organització administrativa

1.1 L'establiment residencial haurà de complir les condicions funcionals establertes al Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, tenint en compte les especificacions següents i de l'Ordre de 15 de juliol de 1987, mentre no se'n publiqui la nova:

a) Exposar en un lloc ben visible les tarifes de preus mensuals màximes dels serveis que es presten visades pel Departament de Benestar Social.

b) Tenir a disposició dels residents i dels seus familiars els fulls normalitzats de reclamacions del Departament de Benestar Social.

c) Formalitzar, amb cadascun dels residents, el corresponent contracte assistencial establert pel Departament de Benestar Social que recull el contingut obligant de les parts.

d) Estar en disposició de donar la informació funcional, assistencial, econòmica i estadística que sol·liciti el Departament de Benestar Social per al seguiment del programa i dels serveis que es presten a l'establiment.

1.2 L'establiment residencial haurà de disposar d'un organigrama on es mostrin les diferents àrees funcionals i serveis de l'establiment, els seus responsables i la seva dependència organitzativa.

1.3 L'establiment residencial haurà de tenir contractada i mantenir vigent una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil amb una cobertura no inferior als vint-i-cinc milions de pessetes.

1.4 L'establiment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR