DECRET 208/1991, de 30 de juliol, de creació del consorci Institut Català del Suro, i d'aprovació dels seus Estatuts.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Govern de la Generalitat entén que Catalunya disposa d'un gran potencial pel que fa a la fabricació de productes de suro, i la indústria surera catalana gaudeix d'una tradició i d'un gran prestigi. Malgrat això, la competència creixent dels mercats nacionals i internacionals, la dependència de matèria primera forana i el fet de tractar-se d'un sector la vessant industrial del qual s'estructura en petites i mitjanes empreses, ens porta a considerar la necessitat d'un ens aglutinador del sector i altres institucions relacionades.

Cal que el prestigi assolit sigui no només mantingut sinó també potenciat, és a dir, explotat en totes les seves possibilitats. La qualitat haurà de ser l'element diferenciador dels productes i de les empreses sureres catalanes.

Amb aquest objectiu genèric de promoure i desenvolupar el sector surer en els seus aspectes de producció, transformació i comercialització mitjançant l'estudi, la investigació, l'assessorament i l'assistència als organismes, les associacions, les empreses i les persones relacionades amb el sector, es crea el consorci Institut Català del Suro.

Atès el que disposen l'article 9.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta dels consellers d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'Indústria i Energia, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es crea el consorci Institut Català del Suro (ICS) i s'aproven els seus Estatuts que n'estableixen la composició, les finalitats i l'organització, i que es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Disposicions finals

- 1 S'autoritza el conseller d'Indústria i Energia per portar a terme totes les actuacions necessàries per formalitzar la constitució del Consorci.

- 2 Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 de juliol de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Vallvé i Ribera Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria i Energia

ESTATUTS de l'Institut Català del Suro

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Naturalesa, composició i règim jurídic 1.1 L'Institut Català del Suro, d'ara endavant Institut, és una entitat de caràcter consorcial, amb personalitat jurídica pròpia i amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat que necessiti per a la realització dels seus objectius. El Consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts, pel seu Reglament de règim interior i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin d'aplicació. 1.2 Composició: L'Institut està integrat per:

  1. La Generalitat de Catalunya, per mitjà dels departaments d'Indústria i Energia i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

  2. La Universitat Autònoma de Barcelona-Estudi General de Girona.

  3. L'Associació d'Empresaris Surers d'Aecork.

  4. El Consorci Forestal de Catalunya.

  5. La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona.

  6. La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Palamós.

  7. La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Sant Feliu de Guíxols. Aquest Institut podrà incorporar com a membres a altres administracions, organismes públics o entitats privades sense ànim de lucre, que tinguin finalitats concurrents amb ell o que estiguin interessats a contribuir a la promoció de les seves activitats. 1.3 L'actuació de l'Institut, en virtut de la seva personalitat jurídica pública, a l'efecte de procediment i recursos en via administrativa i jurisdiccional, queda sotmesa al règim de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Contra les resolucions del director de l'Institut es pot interposar recurs d'alçada davant el Consell de govern, els acords del qual exhaureixen la via administrativa. 1.4 Tanmateix són d'aplicació a l'Institut les normes que regeixen la jurisdicció penal, civil i laboral respecte a l'Administració de la Generalitat.

Article 2

Finalitat i objectius 2.1 L'Institut té com a finalitat essencial promoure i desenvolupar el sector surer en les seves vessants de producció, transformació i comercialització mitjançant l'estudi, la investigació, l'assessorament i l'assistència als organismes, les associacions, les empreses i les persones relacionades amb el sector. 2.2 Són funcions de l'Institut, en la mesura que ho permetin els seus recursos:

  1. Estimular el desenvolupament del sector mitjançant la divulgació tècnica, l'assessorament en l'organització d'estructures, el foment i control de la qualitat, la promoció comercial, les relacions exteriors i la recopilació informativa.

  2. Contribuir a la investigació i el coneixement del sector surer català mitjançant la realització o la impulsió d'estudis relatius a la seva arboricultura, la tecnologia de transformació, nous productes, nous mercats, etc.

  3. Definir i presentar propostes d'actuació als organismes competents.

  4. Realitzar, coordinar o impulsar qualsevol altra funció que serveixi per afavorir el desenvolupament i la promoció del sector surer català.

Article 3

Seu El domicili social de l'Institut serà al c. de Barris i Buixó, 4, de Palafrugell (Baix Empordà). Qualsevol canvi de domicili haurà de ser acordat per la Junta general de l'Institut d'acord amb el que disposen aquests...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR