ORDRE SLT/457/2006, de 2 d'octubre, de creació del Consell de la Professió Infermera de Catalunya, adscrit al Departament de Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/457/2006, de 2 d'octubre, de creació del Consell de la Professió Infermera de Catalunya, adscrit al Departament de Salut.

Dins el conjunt de professionals sanitaris que presten serveis en els centres i institucions sanitaris públics de Catalunya, les especificitats pròpies de la professió infermera i de les seves especialitats, així com el valor afegit aportat per aquests/aquestes professionals, requereix la creació d'un instrument de caràcter permanent que garanteixi el diàleg i la comunicació mútua amb l'Administració sanitària.

L'establiment d'un fòrum estable de participació dels agents del sistema sanitari és especialment rellevant davant la tasca de desenvolupament normatiu i d'execució que correspon assumir a l'Administració sanitària a partir del marc legal bàsic constituït per la Llei 44/2003, de 21 de novembre, d'ordenació de les professions sanitàries, i la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, ambdues normes que incideixen bàsicament en els professionals sanitaris.

En aquest sentit, el Departament de Salut considera convenient dotar-se d'un òrgan de consulta i participació activa amb l'objecte de generar un debat sobre el paper del col·lectiu infermer en el desenvolupament de les polítiques departamentals, la seva corresponsabilitat en l'assoliment dels objectius del sistema sanitari públic de Catalunya, la millora de la qualitat assistencial envers la ciutadania, els nivells de competència necessaris per tal de garantir el dret a la protecció de la salut i tots aquells que es vagin generant en aquest entorn sanitari complex i dinàmic, des d'una perspectiva demogràfica, assistencial, epidemiològica i tecnològica. Les propostes que s'acordin en el si d'aquest fòrum seran considerades vinculants pel Departament de Salut en la determinació de les polítiques sanitàries d'acord amb el que s'estableix en aquesta Ordre.

D'acord amb el que s'ha exposat, i fent ús de les facultats que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea el Consell de la Professió Infermera de Catalunya, adscrit al Departament de Salut, com a òrgan permanent de consulta i participació del col·lectiu infermer a Catalunya, en reconeixement de la singularitat de l'exercici d'aquesta professió.

Article 2

Corresponen al Consell de la Professió Infermera de Catalunya les funcions següents:

  1. Actuar com a òrgan de participació, consulta i cerca de consens del Departament de Salut en el desenvolupament de les polítiques professionals.

  2. Actuar com a òrgan de consulta i participació en la determinació de qüestions relatives a l'exercici de la professió que afectin el col·lectiu infermer.

  3. Actuar com a òrgan de consulta i participació del Departament de Salut en el desenvolupament de les polítiques acadèmiques i formatives del col·lectiu infermer.

  4. Donar suport al Departament de Salut en el desenvolupament del Pla de recursos humans del sistema sanitari integral de responsabilitat pública de Catalunya.

  5. Donar suport al Departament de Salut en el desenvolupament de la Llei d'ordenació de les professions sanitàries.

  6. Participar en el procés de definició de les mesures d'implementació del Llibre blanc de les professions sanitàries, i la seva revisió, si escau.

  7. Participar en el procés d'anàlisi de les polítiques de salut i proposar accions per reduir les inequitats en salut amb especial èmfasi en les desigualtats de gènere.

  8. Participar en el procés de definició de les mesures d'implementació d'acció positiva per garantir el principi d'igualtat de tracte i d'oportunitat entre el col·lectiu infermer pel que fa a l'ocupació, a la formació i a la promoció professional i a les condicions de treball.

Article 3

3.1 El Consell de la Professió Infermera de Catalunya es compon dels membres següents:

  1. Un/a president/a, que és el/la conseller/a de Salut.

  2. Un/a vicepresident/a primer/a designat/ada pel/per la conseller/a de Salut d'entre els vocals en representació del Departament de Salut.

  3. Un/a vicepresident/a segon/a designat/ada d'entre els vocals no pertanyents a l'Administració de la Generalitat de Catalunya per aquests vocals.

  4. Un/a secretari/ària, que és...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR