ORDRE AAR/399/2008, de 20 d'agost, per la qual es convoquen eleccions per a la provisió dels càrrecs als òrgans de govern de les confraries de pescadors, de les seves federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/399/2008, de 20 d'agost, per la qual es convoquen eleccions per a la provisió dels càrrecs als òrgans de govern de les confraries de pescadors, de les seves federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors.

L'article 32.1 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, i l'article 2.1 del Decret 143/2008, de 15 de juliol, pel qual es desplega la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, determinen que correspon al conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural la convocatòria del procés electoral per a la provisió dels càrrecs dels òrgans de govern de les confraries de pescadors, de les seves federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors per mitjà d'una ordre que ha de fixar el calendari de les eleccions.

El calendari del procés electoral, en les seves fases successives, s'estableix a l'annex del Decret 143/2008, de 15 de juliol, i en aquesta Ordre es fixen els dies concrets dels terminis i actes que formen part del dit procés tenint en compte els diferents supòsits que es poden donar en funció de l'existència o inexistència de reclamacions i recursos, que fan que el calendari concret sigui mòbil i diferent per a cada confraria de pescadors o cadascuna de les seves federacions.

En conseqüència, fent ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es convoquen eleccions per a la provisió dels càrrecs dels òrgans de govern de les confraries de pescadors, de les seves federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors d'acord amb l'article 32.1 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, i l'article 2.1 del Decret 143/2008, de 15 de juliol. El procés electoral començarà el dia 2 de setembre de 2008 i s'ha de dur a terme segons el calendari que s'estableix a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

El procés electoral s'ha de regir per la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors; pel Decret 143/2008, de 15 de juliol, que desplega la Llei esmentada en matèria de procediment electoral; per aquesta Ordre, i supletòriament per la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, sobre règim electoral general i les seves modificacions posteriors.

Article 3

3.1 El nombre de càrrecs a elegir per a cada òrgan de govern de les confraries de pescadors és el que determinen els seus estatuts, d'acord amb els articles 11.3 i 13.1 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors.

3.2 El nombre de càrrecs a elegir a cada federació territorial i a la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors és el que determinen els estatuts corresponents, d'acord amb els articles 29.3 i 30.4 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors.

3.3 Els capítols de cada confraria de pescadors i els presidents o les presidentes de les federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors hauran de comunicar a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima, un cop publicada aquesta Ordre, el nombre de càrrecs a elegir, que ha de constar al pla electoral, d'acord amb els articles 12.1 i 12.2 del Decret 143/2008, de 15 de juliol.

Article 4

La Junta Electoral tindrà la seu a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i estarà formada pels membres que estableix l'article 8.2 del Decret 143/2008, de 15 de juliol.

Els comitès electorals i les meses electorals de cada confraria de pescadors, de les seves federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors tindran la seu a la corresponent confraria de pescadors o a les seus socials de les federacions territorials o de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, i estaran formats pels membres que determinen els articles 8.3 i 8.4 del Decret 143/2008, de 15 de juliol, respectivament.

Article 5

L'horari de les votacions per elegir els càrrecs dels òrgans de govern de cada confraria, de les seves federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors serà determinat per la Junta Electoral, de conformitat amb l'article 9.d) del Decret 143/2008, de 15 de juliol, amb un informe previ del capítol de cada confraria de pescadors o del president o la presidenta de cada federació territorial o nacional catalana de confraries de pescadors.

Per a la fixació dels horaris es tindrà en compte l'especificitat de cada confraria de pescadors o de cada federació.

Article 6

D'acord amb el que estableixen l'article 45.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i el Decret 324/2001, de 4 de desembre, relatiu a les relacions entre els ciutadans i l'Administració de la Generalitat de Catalunya a través d'Internet, la presentació d'escrits adreçats a la Junta Electoral es podrà fer mitjançant el correu electrònic a l'adreça electrònica jaume.codina@gencat.cat, per fax o per qualsevol mitjà indicat a l'article 38 de la Llei esmentada.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 20 d'agost de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Calendari per a les eleccions a confraries de pescadors, les seves federacions territorials i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors

.1 Elecció dels membres de la Junta General de les Confraries de Pescadors

2 de setembre de 2008

Dia en què el capítol ha de trametre a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima la relació de membres que han de formar el comitè electoral.

3 de setembre de 2008

Darrer dia per a la constitució de la Junta Electoral i darrer dia perquè els capítols, les federacions territorials i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors trametin el pla electoral a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.

4 de setembre de 2008

Darrer dia per a la constitució dels comitès electorals.

8 de setembre de 2008

Darrer dia perquè el capítol trameti la llista d'armadors i armadores i de treballadors i treballadores per al cens provisional.

Durant set dies el comitè electoral publica el cens provisional i l'organigrama al tauler d'anuncis de les confraries, als Serveis Territorials i Serveis Centrals del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural; al llarg d'aquests set dies es poden formular reclamacions davant els comitès electorals. El capítol tramet un duplicat del cens a la Junta Electoral.

15 de setembre de 2008

Darrer dia d'exposició del cens provisional i de presentació de reclamacions sobre el cens.

16 de setembre de 2008

Suposat que no es presenti cap de les reclamacions ni dels recursos previstos al Decret 143/2008, de 15 de juliol, i suposat que únicament es presentin recursos a la proclamació de les persones candidates: publicació del cens definitiu al tauler d'anuncis de les confraries, als Serveis Territorials i Serveis Centrals del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i, si escau, el capítol comunica a la Junta Electoral el supòsit de no-existència de paritat en la representativitat.

17 de setembre de 2008

Termini màxim perquè el comitè electoral resolgui les reclamacions presentades sobre el cens provisional.

19 de setembre de 2008

Darrer dia per a la interposició de recursos davant la Junta Electoral contra les resolucions del comitè electoral referents a les reclamacions sobre el cens provisional.

22 de setembre de 2008

Darrer dia perquè la Junta Electoral resolgui els recursos interposats contra les resolucions del comitè electoral referents a les reclamacions sobre el cens provisional.

22 de setembre de 2008

Publicació del cens definitiu al tauler d'anuncis de les confraries, als Serveis Territorials i Serveis Centrals del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i, si escau, el capítol comunica a la Junta Electoral el supòsit de no-existència de paritat en la representativitat.

23 de setembre de 2008

Suposat que no es presenti cap de les reclamacions ni dels recursos previstos al Decret 143/2008, de 15 de juliol, i suposat que únicament es presentin recursos a la proclamació de les persones candidates: darrer dia per a la presentació de candidatures a la Junta General davant el comitè electoral.

24 de setembre de 2008

Suposat que no es presenti cap de les reclamacions ni dels recursos previstos al Decret 143/2008, de 15 de juliol, i suposat que únicament es presentin recursos a la proclamació de les persones candidates: proclamació provisional d'aquestes pel comitè electoral.

26 de setembre de 2008

Suposat que únicament es presentin recursos a la proclamació de les persones candidates: darrer dia d'interposició de recursos davant de la Junta Electoral contra la resolució dels comitès electorals referent a la proclamació de les persones candidates.

27 de setembre de 2008

Suposat que no es presenti cap de les reclamacions ni dels recursos previstos al Decret 143/2008, de 15 de juliol: proclamació definitiva de les persones candidates.

29 de setembre de 2008

Darrer dia per a la presentació de candidatures a la Junta General davant el comitè electoral.

Suposat que únicament es presentin recursos a la proclamació de les persones candidates: darrer dia de la resolució de la Junta Electoral sobre els recursos interposats contra la resolució dels comitès electorals referent a la proclamació de les persones candidates.

30 de setembre de 2008

Proclamació provisional de les persones candidates pel comitè electoral.

Suposat que no es presenti cap de les reclamacions ni dels recursos previstos al Decret 143/2008, de 15 de juliol: inici de la campanya electoral.

Suposat que únicament es presentin recursos a la proclamació de les persones candidates: proclamació definitiva de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR