DECRET 33/1981, de 5 de febrer, que regula la confecció d'actes per mitjans mecanogràfics a les corporacions locals.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Les actes de les sessions de les Corporacions Locals constitueixen l'instrument públic i solemne per a la constància dels acords adoptats pels seus òrgans de govern. Per aquest motiu, tant la conservació com l'autenticació d'aquests documents són uns pressupòsits bàsics per al normal funcionament d'aquelles entitats públiques. Per aconseguir aquells pressupòsits, ha estat obligatòria la seva transcripció, un cop aprovades, en llibres habilitats a aquests efectes, els quals prèviament han estat foliats, legalitzats i relligats.

Ara bé, és un principi general del procediment administratiu, recollit en la nostra legislació, que cal fer-ho sota unes normes d'economia, celeritat i eficàcia, i és precisament en funció d'aquests criteris que cal pensar a incorporar en el treball propi de l'Administració Pública les noves tècniques i sistemes de mecanització, adequant els mitjans perquè aquesta incorporació pugui ésser una realitat.

Les tècniques de transcripció mecanogràfica han obtingut en el nostre temps uns graus molt avançats, que permeten, a més d'aconseguir l'esmentada transcripció, poder en el mateix temps operar amb els propis textos per a diverses utilitats, com comunicacions, notificacions i altres gèneres de reproduccions.

Aquestes tècniques no han de quedar al marge de l'actuació administrativa, ans, al contrari, cal anar-les incorporant progressivament. Un camp on aplicar-les pot ésser el de la transcripció de les actes de les sessions de les Corporacions Locals, no oblidant, en cap moment, la importància que aquests documents tenen per a la vida municipal.

Prenent en consideració aquests criteris, s'habilita un procediment perquè les Corporacions Locals puguin transcriure per sistemes mecànics les actes de les sessions dels seus òrgans col·legiats, assenyalant unes mesures totalment necessàries perquè aquella conservació i autenticació sigui un fet.

Per tant, a proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

r.

- Les Corporacions Locals de Catalunya podran

transcriure les actes per mitjà de sistemes mecànics, d'acord amb les normes que s'assenyalen en aquesta disposició.

Article 2

n.- 1. Els plecs de fulls a utilitzar, en els.

casos de transcripció per sistemes mecànics de les actes, seran legalitzats per l'Alcalde rubricant cadascun d'ells, els quals, a la vegada, el Secretari segellarà amb l'escut de la Corporació. 2. Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR