ORDRE de 16 de juliol de 1999, per la qual es dicten instruccions de comptabilitat pública pel període transitori d'introducció de l'euro i es modifica el Pla general de comptabilitat pública de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

de 16 de juliol de 1999, per la qual es dicten instruccions de comptabilitat pública pel període transitori d’introducció de l’euro i es modifica el Pla general de comptabilitat pública de la Generalitat de Catalunya.

Dins del procés d’adaptació a l’euro, el passat 1 de gener de 1999, es va iniciar el període transitori durant el qual, si bé la moneda que circula és la pesseta, en les transaccions i en les informacions es pot utilitzar l’euro, i en alguns casos, com per exemple en l’endeutament públic, la unitat de compte que s’ha d’utilitzar obligatòriament és l’euro.

Per aquest motiu, cal regular els supòsits en els quals la informació que proporciona la comptabilitat pública s’expressa en una o altra unitat de compte.

D’altra banda, com que als arrodoniments es poden provocar petites diferències que cal comptabilitzar, s’han de crear a l’efecte els comptes necessaris, modificant en aquest sentit el Pla general de comptabilitat pública.

Per tot el que s’ha exposat i de conformitat amb el que preveu l’article 74 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

—1 Àmbit d’aplicació

Les normes que conté la present Ordre són d’aplicació a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, als organismes autònoms administratius, al Servei Català de la Salut i a les entitats gestores de la Seguretat Social.

—2 Unitat de compte en què es portaran els registres comptables i s’expressarà la informació comptable

Durant el període transitori d’introducció de l’euro, la comptabilitat de les entitats integrades a l’àmbit d’aplicació d’aquesta Ordre haurà de portar-se amb la unitat de compte en què s’aprovin els seus respectius pressupostos.

—3 Comptes anuals que cal retre a la Sindicatura de Comptes

Els comptes anuals que cal retre a la Sindicatura de Comptes s’expressaran en la mateixa unitat de compte en què s’aprovin els pressupostos de les respectives entitats comptedonants.

Mentre els pressupostos s’expressin en pessetes, cada un dels estats relatius a l’endeutament contindrà la informació en pessetes i en euros.

Als comptes anuals relatius a aquests exercicis en què els pressupostos s’hagin aprovat en pessetes caldrà incorporar, a més a més, per retre a la Sindicatura de Comptes, els següents estats expressats en euros:

Balanç de situació.

Compte del resultat economicopatrimonial.

Estat de liquidació del pressupost d’ingressos i de despeses. Resum.

El Balanç...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR