ORDRE de 18 de juny de 2001, que modifica i completa l'Ordre de 14 de juny de 2001, sobre mesures urgents per a la prevenció de la pesta porcina clàssica.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 18 de juny de 2001, que modifica i completa l’Ordre de 14 de juny de 2001, sobre mesures urgents per a la prevenció de la pesta porcina clàssica.

En l’Ordre de 14 de juny de 2001, sobre mesures urgents per a la prevenció de la pesta porcina clàssica (DOGC núm. 3410, de 15.6.2001), es declarava la presència de pesta porcina clàssica (PPC) en una explotació del municipi de Soses i s’establien zones de protecció i vigilància al voltant del focus, així com mesures específiques per evitar la difusió de la malaltia.

Davant l’aparició de dos nous focus de pesta porcina clàssica (PPC) en explotacions dels municipis de Golmés i Vilanova de l’Aguda cal procedir a la seva declaració, així com establir zones de protecció i vigilància al voltant dels focus.

Així mateix, la declaració d’un focus de PPC al municipi de Vinaròs, a la província de Castelló, de la Comunitat Autònoma Valenciana, fa necessari l’establiment de mesures de prevenció a municipis de Catalunya que es troben englobats dins la zona de vigilància del focus declarat a Vinaròs-Castelló.

Per altra banda, tenint en compte la Decisió de la Comissió 2001/457/CE, de 14 de juny de 2001, relativa a determinades mesures de protecció contra la pesta porcina clàssica a Espanya, es considera necessari incloure mesures que garanteixin el compliment dels requisits establerts a la Decisió esmentada.

D’acord amb el Reglament d’epizoòties aprovat pel Decret de 4 de febrer de 1955, el Reial decret 2459/1996, de 2 de desembre, pel qual s’estableix la llista de malalties d’animals de declaració obligatòria i es dóna la normativa per a la seva notificació, i el Reial decret 2159/1993, de 13 de desembre, pel qual s’estableixen mesures relacionades amb la pesta porcina clàssica,

Ordeno:

Article 1

Es declara oficialment la presència de dos focus de pesta porcina clàssica en explotacions dels termes municipals de Golmés i Vilanova de l’Aguda (Lleida).

Article 2

2.1 S’estableixen zones de protecció, amb un radi mínim de 3 quilòmetres, que engloben els focus de malaltia i que es delimiten a l’annex 1 d’aquesta disposició.

2.2 L’annex 1 de l’Ordre de 14 de juny de 2001, sobre mesures urgents per a la prevenció de la pesta porcina clàssica, queda substituït per l’annex 1 d’aquesta disposició.

Article 3

3.1 S’estableixen zones de vigilància amb un radi mínim de 10 quilòmetres, al voltant de cadascun dels focus de malaltia i que es delimiten a l’annex 2 d’aquesta disposició.

3.2 L’annex 2 de l’Ordre de 14 de juny de 2001, sobre mesures urgents per a la prevenció de la pesta porcina clàssica, queda substituït per l’annex 2 d’aquesta disposició.

Article 4

Es modifica el text de l’article 8 de l’Ordre de 14 de juny de 2001, sobre mesures urgents per a la prevenció de la pesta porcina clàssica, que queda redactat de la manera següent:

"Article 8

"Sens perjudici del que estableixen els articles 4, 5 i 6 d’aquesta norma, per al moviment de bestiar des de o cap a explotacions o escorxadors ubicats als termes municipals inclosos totalment o parcialment en zones de protecció o vigilància, només seran vàlides les guies d’origen i sanitat pecuària expedides pels serveis veterinaris oficials. Es prohibeix en aquests municipis, la utilització de la documentació sanitària que estableixen els decrets 281/1987, de 4 d’agost, sobre documentació sanitària per al trasllat de bestiar a escorxadors radicats dins l’àmbit territorial de Catalunya, i 94/1988, de 28 de març, sobre documentació sanitària per al trasllat d’animals per a vida procedents d’explotacions qualificades sanitàriament."

Article 5

5.1 Queda prohibit el moviment de bestiar porcí amb destinació a vida, de semen porcí i d’embrions porcins dins l’àmbit territorial de Catalunya.

5.2 El moviment de bestiar porcí a escorxador únicament està permès si es realitza directament des de l’explotació d’origen/procedència a l’escorxador.

Article 6

Resta prohibida la recollida de cadàvers de bestiar porcí dins l’àmbit territorial de Catalunya. En circumstàncies excepcionals, el cap de la Secció de Ramaderia i Sanitat Animal podrà autoritzar la recollida de cadàvers de bestiar porcí.

Article 7

Resta prohibida a tot Catalunya la sortida cap al mercat comunitari de bestiar porcí, el seu semen o embrions.

Article 8

Sens perjudici de les restriccions de moviment que estableix aquesta Ordre resta prohibida l’entrada de bestiar porcí, amb destinació a vida o escorxador, que procedeixi de comunitats autònomes a les quals es declarin focus de pesta porcina clàssica.

Barcelona, 18 de juny de 2001

Josep Grau i Seris

Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex 1

Zona de protecció 1

La zona de protecció 1 comprèn:

De la comarca del Segrià, part dels termes municipals següents: Soses, Torres de Segre i Alcarràs.

  1. S’inicia a la intersecció de l’autopista A-2 amb el límit est del terme municipal de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR