Decret 10/2010, de 9 de març, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorPresidENcia de les Illes Balears
Rango de LeyDecret

Decret 10/2010, de 9 de març, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears Mitjançant el Decret 11/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, es varen establir les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Des que va entrar en vigor, aquest Decret ha estat modificat diverses vegades.

De resultes de la darrera composició del Govern de les Illes Balears que estableix el Decret 3/2010, de 7 de febrer, del president de les Illes Balears, s'extingiren algunes conselleries i se'n reestructuraren algunes altres, per la qual cosa es modificà novament l'estructura orgànica de l'Administració de la Comunitat Autònoma per adaptar-la a aquesta nova composició.

Així, s'ha constatat la conveniència d'elaborar un nou Decret que, d'una banda, integri tots els canvis d'estructuració orgànica que afecten l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i, de l'altra, introdueixi les modificacions necessàries per delimitar millor l'àmbit material d'actuació de diverses direccions generals.

Per això, d'acord amb els articles 11 c i 38.3 a de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, i els articles 5 i 8.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict el següent DECRET Article 1

Les conselleries que formen l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears exerceixen les competències normatives i executives que atribueixen a aquesta Administració l'Estatut d'autonomia i la resta de l'ordenament jurídic en els sectors corresponents de l'acció pública.

Article 2

Per a les conselleries que formen l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'estableix l'estructura orgànica bàsica següent:

  1. Conselleria de Presidència:

    - Secretaria General - Direcció General de Coordinació i Projectes Estratègics - Direcció General de Relacions Institucionals - Direcció General d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea - Direcció General de Qualitat dels Serveis - Direcció General de Relacions amb el Parlament i de Coordinació Normativa Les direccions generals esmentades exerceixen les seves competències en els àmbits materials següents:

    1. Direcció General de Coordinació i Projectes Estratègics: implementació, impuls, coordinació i seguiment de plans i programes de govern; coordinació interdepartamental entre els òrgans de conselleries diverses; suport directe al conseller de Presidència en l'exercici de les seves atribucions de direcció i gestió, especialment en la direcció i coordinació dels titulars dels òrgans directius de la Conselleria; coordinació dels òrgans que tenen atribuïdes competències en matèria de projectes estratègics i interdepartamentals, i coordinació estratègica amb el Gabinet de la Presidència. Així mateix, assumeix les funcions atribuïdes a l'extingida Direcció General de Projectes, excepció feta de l'organització d'esdeveniments d'interès autonòmic.

    2. Direcció General de Relacions Institucionals: relacions generals amb el Govern de l'Estat i les comunitats autònomes; interlocució amb els consells insulars; acció cívica i relacions amb els grups socials, com també amb les organitzacions religioses i les cases regionals amb seu a les Illes Balears; relacions amb fundacions, associacions i corporacions de dret públic; Registre d'Entitats Jurídiques; coordinació administrativa i organització d'esdeveniments d'interès autonòmic.

    3. Direcció General d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea:

      projecció exterior dels interessos autonòmics; participació en la política internacional de l'Estat; relacions amb la Unió Europea; oficines de representació, i comunitats balears a l'exterior.

    4. Direcció General de Qualitat dels Serveis: modernització i qualitat dels serveis públics, atenció i informació ciutadana, participació ciutadana, simplificació i racionalització dels processos administratius, coordinació i ordenació dels registres administratius, inclosos els telemàtics, reconeixement i anàlisi de la demanda i percepció dels usuaris i la ciutadania.

    5. Direcció General de Relacions amb el Parlament i de Coordinació Normativa: suport al Govern en les relacions amb el Parlament; coordinació de la iniciativa legislativa i de l'exercici dels poders normatius del Govern i de l'Administració de la Comunitat Autònoma; coordinació del desplegament normatiu de l'Estatut d'autonomia; coordinació dels processos de transferències de funcions i serveis i impuls dels dispositius estatutaris adequats; relacions amb el Consell Consultiu de les Illes Balears; Inventari general d'òrgans col·legiats;

      registre de convenis i acords; relacions amb la Comissió Assessora de Dret Civil.

      Així mateix, s'integren en la Conselleria de Presidència els òrgans següents:

      - Advocacia de la Comunitat Autònoma - Delegació de la Presidència per a l'Esport Els òrgans esmentats exerceixen les competències següents:

    6. L'Advocacia de la Comunitat Autònoma: les que estableix la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de direcció i coordinació dels serveis de representació i defensa en judici i d'assessorament jurídic del Govern i l'Administració de la Comunitat Autònoma; coordinació dels serveis jurídics de les conselleries i de les entitats dependents de l'Administració de la Comunitat Autònoma.

    7. La Delegació de la Presidència per a l'Esport, òrgan assimilat en rang a una direcció general i al capdavant del qual hi ha un delegat: les funcions de promoció de l'activitat esportiva, competicions oficials i associacions esportives.

  2. Conselleria d'Economia i Hisenda:

    - Secretaria General - Direcció General de Pressuposts i Finançament - Direcció General del Tresor i Política Financera - Direcció General de Patrimoni - Direcció General d'Economia Les direccions generals esmentades exerceixen les seves competències en els àmbits materials següents:

    1. Direcció General de Pressuposts i Finançament: impuls i coordinació del procés de preparació, d'execució i de control dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma; control pressupostari de les despeses amb finançament afectat i dels fons europeus; ordenació del sistema de finançament autonòmic;

      relacions financeres amb les hisendes territorials; coordinació i seguiment del finançament de les transferències de funcions i serveis de l'Estat a la Comunitat Autònoma; suport als processos de descentralització territorial de competències autonòmiques.

    2. Direcció General del Tresor i Política Financera: tresoreria general i endeutament; tutela financera dels ens integrants del sector públic autonòmic i, si escau, dels ens locals; caixes d'estalvis i institucions de crèdit cooperatiu;

      societats de garantia recíproca; mediadors d'assegurances; mutualitats de previsió social.

    3. Direcció General de Patrimoni: ordenació, gestió, inventari i defensa dels béns i drets de l'Administració de la Comunitat Autònoma i, si escau, de les entitats que en depenen; gestió dels tributs i de les assegurances relatives als béns de la Comunitat Autònoma; contractació administrativa; registres de contractes i contractistes; Junta Consultiva de Contractació Administrativa.

    4. Direcció General d'Economia: planificació econòmica general; ordenació econòmica; promoció de l'economia productiva; anàlisi de la conjuntura 2 BOIB Num. 40 EXT. 11-03-2010 econòmica; estadística.

      Així mateix, s'integren en la Conselleria d'Economia i Hisenda els òrgans següents:

      - Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears - Junta Superior d'Hisenda de les Illes Balears Els òrgans esmentats exerceixen les competències següents:

    5. Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears: les que estableix el títol IV del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 24 de juny, i la normativa de desplegament reguladora de l'organització i les funcions d'aquest òrgan. Així mateix, és l'òrgan responsable del manteniment, la custòdia i la gestió de la informació continguda en la base de dades de subvencions de la Comunitat Autònoma.

    6. Junta Superior d'Hisenda de les Illes Balears: les que estableix el Decret 49/2006, de 2 de juny, pel qual s'estructuren els òrgans competents per conèixer i resoldre les reclamacions economicoadministratives que es produeixin en l'àmbit de les gestions econòmica, financera i tributària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  3. Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat:

    - Secretaria General - Direcció General de Recursos Hídrics - Direcció General de Biodiversitat - Direcció General de Canvi Climàtic i Educació Ambiental - Direcció General de Mobilitat - Direcció General...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR