DECRET 179/1989, de 3 de juliol, de compatibilitats i límits de les ajudes establertes al Decret 150/1988, de 24 de maig, i al Reial Decret 224/1989, de 3 de març.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Decret 150/1988, de 24 de maig, estableix les ajudes públiques de la Generalitat de Catalunya destinades a la rehabilitació d'habitatges.

En el Reial Decret 224/1989, de 3 de març, sobre finançament d'actuacions protegibles en matèria d'habitatges, es recullen les mesures de finançament d'àmbit estatal destinades a la rehabilitació d'habitatges. Aquestes mesures estatals concorren amb les de la Generalitat quant a l'atorgament de subvencions, per la qual cosa és necessari preveure l'adequada compatibilitat entre ambdós tipus d'ajudes. No obstant això, amb la finalitat d'augmentar el nombre d'actuacions susceptibles d'acollir-se als beneficis de la rehabilitació, es preveu la possibilitat de restringir aquest règim de compatibilitat quan es constati, en el marc de seguiment del Conveni Bilateral signat en data 20 d'abril de 1989 amb el Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme, el possible exhauriment del nombre màxim d'actuacions de rehabilitació susceptibles de reconeixement d'ajuts econòmics directes.

D'altra banda, la limitació en el nombre d'ajudes públiques destinades a aquesta activitat aconsella garantir que les actuacions de rehabilitació que s'efectuïn a l'empara d'ambdues disposicions tingui com a objectiu la realització d'obres en elements comuns o privatius amb finalitats determinades, i queden excloses de les ajudes públiques aquelles obres d'acabats privatius o generals de l'edifici quan no acreditin prèviament el seu mal estat o quan no es demanin per a la realització simultània d'altres obres de rehabilitació.

Per tot això, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Quan les activitats de rehabilitació compleixin els requisits que estableix el Reial Decret 224/1989, de 3 de març, seran d'aplicació en tot cas les subvencions que preveu el Reial Decret esmentat. Si concorren, simultàniament, amb els supòsits que preveu el Decret 150/1988, de 24 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR