ORDRE IRP/23/2009, de 28 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la seguretat viària, i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

IRP/23/2009, de 28 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la seguretat viària, i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2009.

La Llei 14/1997, de 24 de desembre, de creació del Servei Català de Trànsit, estableix que el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació és el responsable de l'execució de les competències de la Generalitat en matèria de trànsit, circulació de vehicles i seguretat viària, que han de ser exercides, entre d'altres, mitjançant el Servei Català de Trànsit, organisme autònom de caràcter administratiu.

El Pla de seguretat viària triennal, d'acord amb el que preveu l'esmentada Llei de creació del Servei Català de Trànsit, és una eina essencial i valuosa que defineix i estableix els objectius de seguretat viària, les línies mestres, les línies estratègiques i les actuacions que cal dur a terme.

L'activitat de foment de l'Administració mitjançant la concessió de subvencions i ajuts respon a la participació d'entitats públiques i privades en el sistema de la seguretat viària, com a agents externs a la mateixa Administració, amb actuacions que coincideixen amb les diferents línies de subvencions i que comparteixen els objectius amb l'Administració.

Atès el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003, general de subvencions, i la Llei 15/2008, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009;

Vistos els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació;

D'acord amb els articles 92 i 93 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 4.1.a) de la Llei 14/1997, de 24 de desembre, de creació del Servei Català de Trànsit,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores de la concessió de subvencions per part del Servei Català de Trànsit, organisme autònom de caràcter administratiu, adscrit al Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la seguretat viària, d'acord amb les línies d'activitat subvencionables que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 Obrir convocatòria pública, per a l'any 2009, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions previstes en aquesta Ordre.

Article 2

Termini per a la presentació de sol·licituds per a la convocatòria de l'any 2009

El termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria de subvencions per a l'exercici 2009 és d'un mes des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 3

Import màxim per a la convocatòria de l'any 2009

Aquesta convocatòria es financia amb càrrec a la posició pressupostària 6200D/482000100/2220 del Servei Català de Trànsit per a l'any 2009. La quantia màxima total que es destina a aquestes subvencions és de 120.000 euros.

Disposició final

Única

Aquesta Ordre produirà efectes a partir de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre i les seves bases, que posen fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació al DOGC. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, si és el cas, o bé directament contra la mateixa ordre i les seves bases, es podrà interposar també recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius, de conformitat amb el que estableix l'article 8.3 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar, respectivament, des de l'endemà de la data de recepció de la corresponent notificació o des de l'endemà de la seva data de publicació al DOGC.

En cas que la desestimació del recurs de reposició es produeixi per silenci administratiu, silenci que es produeix en el transcurs d'un mes a comptar de la data de la seva interposició sense que se n'hagi notificat la resolució, el termini per a la interposició del recurs contenciós administratiu serà de sis mesos a comptar de l'endemà de la data en què el recurs de reposició esmentat es pugui entendre desestimat per silenci administratiu.

Barcelona, 28 de gener de 2009

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases

.1 Règim jurídic

Les subvencions regulades per aquestes bases s'ajustaran al capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; a les lleis especials aprovades pel Parlament i les respectives lleis de pressupostos de la Generalitat; a l'Ordre del conseller d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997); als preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i al Reglament de desenvolupament aprovat pel Decret 887/2006, de 21 de juliol. Supletòriament, seran aplicables les normes de dret administratiu i, si no n'hi ha, les de dret privat.

.2 Convocatòria

2.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries, anualment, el/la president/a del Servei Català de Trànsit pot, mitjançant una resolució que s'ha de publicar al DOGC, obrir convocatòria per a la presentació de sol·licituds, les quals han de contenir les determinacions establertes per la normativa d'aplicació, així com les possibles actualitzacions de la quantia de les subvencions.

2.2 En el cas que, un cop resolta la convocatòria per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la seguretat viària, no s'hagi exhaurit l'import màxim destinat a l'exercici corresponent, amb el romanent que quedi i mitjançant una resolució del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, es podrà obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions que preveuen aquestes bases.

2.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de la subvenció previstes en aquestes bases, es podran assignar nous atorgaments a les sol·licituds que no han arribat a obtenir subvencions i que, segons els criteris de valoració que contenen aquestes bases, mantenien una posició immediatament posterior a la de les sol·licituds subvencionades segons l'ordre de preferència establert, sempre que les accions es puguin fer en els terminis que estableixen aquestes bases.

.3 Objecte de les subvencions

3.1 L'objecte de les subvencions és el finançament a entitats de caràcter no lucratiu integrades per víctimes o familiars de víctimes d'accident de trànsit que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la seguretat viària; en qualsevol cas, no substitutives de prestacions assistencials, d'acord amb les línies de subvencions que es detallen tot seguit.

3.1.1 Accions de sensibilització general de la població per prevenir l'accidentalitat de trànsit.

3.1.2 Accions adreçades a incorporar i coordinar les víctimes o familiars de víctimes amb la finalitat d'incidir amb el seu testimoni en la societat, l'opinió pública i els poders públics, amb l'objectiu de combatre l'accidentalitat.

3.2 Les despeses objecte de subvenció s'ajustaran, en qualsevol cas, al pressupost de l'activitat presentada i a la naturalesa de la partida pressupostària amb càrrec a la qual s'atorgui la subvenció, i han de tractar-se de despeses corrents d'acord amb la normativa pressupostària.

.4 Entitats beneficiàries

4.1 Poden sol·licitar les subvencions entitats sense caràcter...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR