ORDRE IUE/284/2010, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya per a realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals en l'àmbit de les enginyeries i les ciències experimentals (BBI).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE a.link { text-decoration: none; color: #006699; font-size: 11px; font-family: Arial; font:bold}a.link:hover { text-decoration: underline; color: #006699; font-size: 11px;font-family: Arial;}a.document { text-decoration: none; color: #FFFFFF; font-size: 13px; font-family: Arial;}a.document:hover { text-decoration: underline; color: #666666; font-size: 13px; font-family: Arial;}a.text_document { text-decoration: underline; color: #006699; font-size: 12px; font-family: Arial; font:bold}a.text_document:visited {color: purple; text-decoration: underline;font-size:12px;font-family: Arial; font:bold}DIV.cap { text-decoration: none; color: #000000; font-size: 22px; font-family: Arial; font:bold}DIV.titol { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 15px; font-family: Arial; font:bold}DIV.sumari { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 14px; font-family: Arial; font:bold}DIV.departament { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 14px; font-family: Arial; font:bold}DIV.text_document { text-decoration: none; color: #000000; font-size: 12px; font-family: Arial;} Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DOGC núm. 5630 - 17/05/2010 var now = new Date(); var i=0;i = NumDiari.indexOf('5630');if (i>=0) {document.write(" Imatge del document en format PDF ");} [ Sumari || Índex del sumari || Diaris Oficials disponibles || Inici ] DEPARTAMENT D'INNOVACIÓ, UNIVERSITATS I EMPRESA ORDRE IUE/284/2010, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya per a realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals en l'àmbit de les enginyeries i les ciències experimentals (BBI). (Pàg. 38372) ORDRE

IUE/284/2010, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya per realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals en l'àmbit de les enginyeries i les ciències experimentals (BBI).

El programa de beques Balsells-Generalitat de Catalunya es va instituir l'any 1996 mitjançant un conveni signat entre el Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Califòrnia, Irvine. Aquest programa està cofinançat pel Comissionat per a Universitats i Recerca, per la Universitat de Califòrnia, Irvine, i pel Balsells Fellowship Fund, fons creat amb una donació a aquesta universitat del senyor Pere Balsells, empresari català resident a Califòrnia.

D'altra part, aquest programa de beques s'inclou en els reptes plantejats en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) signat l'any 2008, concretament, en el repte 4, Internacionalitzar.

Així mateix, aquesta convocatòria s'inclou en les polítiques i actuacions del Pla de recerca i innovació de Catalunya 2010-2013 aprovat per Acord de Govern 59/2010, de 6 d'abril: segueix tant els objectius estratègics de millora del talent científic (política 1) com el d'internacionalització (política 6).

De conformitat amb el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el seu Reglament, i la resta de la normativa aplicable,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores i convocar les beques Balsells-Generalitat de Catalunya per a realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals a la Universitat de Califòrnia, Irvine, en l'àmbit de les enginyeries i ciències experimentals (BBI), les bases de les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Aquesta convocatòria es regula per les bases que es detallen a l'annex d'aquesta Ordre, d'acord amb el que estableix l'article 92.4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el seu Reglament, i la resta de la normativa aplicable.

Article 3

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 328.062,50 dòlars EUA per al cofinançament de les beques de postgrau i les beques postdoctorals, a més dels ajuts complementaris per desplaçament que són finançats íntegrament pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. Aquesta quantitat, a càrrec de la partida pressupostària IU0421D/490000100/5710 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010, serà tramesa en un sol lliurament a la Universitat de Califòrnia, Irvine (UCI). L'import global de cadascuna de les beques de postgrau és de 51.000 dòlars EUA. Aquestes beques estan cofinançades per la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Califòrnia, Irvine, i el Balsells Fellowship Fund i estan subjectes a un cànon del 12,5% del seu import en concepte de despeses de tramitació i gestió.

L'import de cadascuna de les beques postdoctorals és de 60.000 dòlars EUA i estan cofinançades per la Generalitat de Catalunya i pels laboratoris de recerca de la UCI que acolliran els becaris postdoctorals.

L'import de l'ajut complementari per desplaçament és de 1.500 dòlars EUA. El ajuts per a tots els becaris aniran a càrrec del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i estaran subjectes a un cànon del 12,5% en concepte de despeses de tramitació i gestió.

Disposició final

Aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o directament de recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l'article 46 en relació amb l'article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 5 de maig de 2010

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

Annex

Bases reguladores

Convocatòria de beques Balsells-Generalitat de Catalunya per a realitzar estudis de postgrau i estades de recerca postdoctorals en l'àmbit de les enginyeries i les ciències experimentals a la Universitat de Califòrnia, Irvine (BBI).

Les beques que constitueixen l'objecte d'aquesta convocatòria són:

Modalitat A: sis beques per a realitzar estudis de postgrau a la Henry Samueli School of Engineering (HSSoE) (BBI-PG).

Modalitat B: dues beques per a realitzar estudis de postgrau-renovació a la HSSoE (BBI-R).

Modalitat C: dues beques per a realitzar estades de recerca postdoctorals a la HSSoE (BBI-PDE).

Modalitat D: una beca per a realitzar una estada de recerca postdoctoral a la School of Physical Sciences (BBI-PDPS).

En el supòsit de quedar vacants o desertes les beques d'una modalitat, aquestes podran passar a incrementar el nombre de les beques d'una altra modalitat, però en tot cas mai podran superar l'import total màxim de la despesa destinada a aquesta convocatòria.

Modalitat A: beques per realitzar estudis de postgrau a la HSSoE (BBI-PG)

—1 Objecte

Atorgar sis beques de postgrau, en l'àrea de l'enginyeria, per a realitzar estades a la Henry Samueli School of Engineering de la Universitat de Califòrnia, Irvine.

—2 Persones sol·licitants

Persones titulades universitàries que hagin obtingut la llicenciatura, enginyeria superior, grau o equivalent, en els darrers sis anys en una de les universitats catalanes i que resideixin a Catalunya, o bé que hagin obtingut el títol per una universitat de la Unió Europea, que hagin iniciat els tràmits per convalidar-lo i amb residència a Catalunya durant un mínim de deu anys.

—3 Durada i període

Les beques tindran una durada de dotze mesos ininterromputs, per al curs acadèmic 2010-2011.

—4 Import

La beca cobreix les taxes acadèmiques, la matrícula, l'assegurança, una assignació mensual de 1.750 dòlars EUA i un ajut complementari per desplaçament de 1.500 dòlars EUA.

—5 Admissió

Per poder optar a les beques, els sol·licitants hauran de parlar i escriure correctament el català i el castellà, acreditar bons coneixements d'anglès i haver estat admesos a la Henry Samueli School of Engineering (HSSoE) de la Universitat de Califòrnia, Irvine.

D'acord amb els requeriments d'aquesta universitat per a l'admissió d'estudiants estrangers, els candidats hauran d'estar en possessió del certificat GRE i del TOEFL.

—6 Sol·licituds

Les sol·licituds s'han de presentar per duplicat i en imprès normalitzat al Registre del Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Via Laietana, 33, 6è 2a, 08003 Barcelona.

La presentació de les sol·licituds també es pot realitzar d'acord amb els supòsits que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

L'imprès de sol·licitud es podrà obtenir a les oficines del Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Via Laietana, 33, 6è 2a, 08003 Barcelona, o en el web del Comissionat:

http:www.gencat.cat/diue/serveis/ajuts_subvencions/ur/index.html.

—7 Documentació que cal adjuntar a la sol·licitud

  1. Currículum, on s'especifiquin els treballs de recerca en els quals hagi participat la persona sol·licitant.

  2. Fotocòpia del DNI i una fotografia de tipus carnet.

  3. Justificant del títol de llicenciatura, enginyeria superior, grau o equivalent i certificació acadèmica de les notes amb la mitjana de l'expedient.

  4. Descripció del projecte d'estudi que es vol dur a terme a la HSSoE. Aquest ha de tenir una llargada d'entre dues i quatre pàgines i ha d'especificar:

    Exposició del context...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR