DECRET 288/2004, d'11 de maig, pel qual s'aprova la modificació de determinats articles dels Estatuts del Consorci autonòmic per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 288/2004, d'11 de maig, pel qual s'aprova la modificació de determinats articles dels Estatuts del Consorci autonòmic per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità.

L'evolució del sistema de transport públic de viatgers de la Regió metropolitana de Barcelona exigeix la posada al dia del règim funcional i financer del Consorci autonòmic per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità, tot adaptant-lo a la realitat de les competències que aquest exerceix.

Amb aquesta finalitat, cal modificar diversos preceptes de l'actual text dels Estatuts del Consorci, aprovat per Decret 151/2002, de 28 de maig. Aquestes modificacions afecten, d'una banda, l'article 16, referent a l'adopció d'acords, i l'article 18, relatiu al règim economicofinancer. Pel que fa a l'adopció d'acords, i amb l'objectiu de protegir les minories en assumptes de gran transcendència, es preveu l'establiment d'una majoria qualificada de dos terços del Consell d'Administració per a l'aprovació de projectes i la contractació d'infraestructures i serveis per un import de més de deu milions d'euros i per ales operacions de crèdit de qualsevol modalitat i quantia. En relació amb el règim economicofinancer, s'actualitza la relació de recursos financers del Consorci i la de despeses a les quals aquest ha de fer front.

De conformitat amb l'article 24 dels mateixos Estatuts, aquesta modificació ha estat aprovada pel Consell d'Administració del Consorci en data 8 de maig de 2003, i ratificada per l'Entitat Metropolitana del Transport i per l'Ajuntament de Barcelona.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'afegeix un nou apartat g) a l'article 16.2 del text dels Estatuts del Consorci autonòmic per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità, aprovat pel Decret 151/2002, de 28 de maig, amb el text següent:

g) Aprovació dels projectes i dels contractes de quantia superior a deu milions d'euros i de les operacions de crèdit dequalsevol modalitat i quantia.

Article 2

Es dóna una nova redacció als apartats 1 i 2 de l'article 18 del text dels Estatuts del Consorci autonòmic per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR