DECRET 189/1999, de 13 de juliol, de modificació del Decret 359/1994, de 29 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar Social.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

189/1999, de 13 de juliol, de modificació del Decret 359/1994, de 29 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar Social.

Mitjançant el Decret 359/1994, de 29 de novembre, es van regular els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar Social, tal com indica la Llei orgànica 5/1992, de 29 d’octubre.

El temps transcorregut i les noves necessitats que han sorgit des de la publicació del Decret 359/1994, de 29 de novembre, i segons la revisió efectuada pel Departament de Benestar Social de les dades publicades al seu dia, fan necessari procedir a la recollida de noves dades i a la modificació o supressió d’algunes de les existents en aquest Decret.

Així, el fitxer inscrit com a "Famílies nombroses", que depenia de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, passa a dependre de la Direcció General d’Acció Cívica perquè, segons la Resolució del conseller de Benestar Social de 17 de gener de 1996, s’encomana a les oficines de Benestar Social l’expedició dels títols de família nombrosa i, per tant, el manteniment d’aquesta base de dades està adscrit a la tutela d’aquesta Direcció General a tots els efectes.

Així mateix, pel que fa als fitxers que afecten la Direcció General d’Atenció a la Infància: "Base de dades de famílies d’acollida" i "Base de dades de menors" i el fitxer que afecta l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes: "Registre d’agents venedors", atesos l’article 6 i la disposició addicional 2 del Decret 184/1996, de 7 de juny, de supressió, creació i reorganització de departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, se’ls ha de canviar la seva adscripció, ja que han canviat el seu enquadrament orgànic.

D’altra banda, la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, en l’article 11 disposa que el Govern de la Generalitat ha de garantir l’ensenyament del català al personal del servei de l’Administració de la Generalitat.

A aquest efecte, cal crear un nou fitxer no enquadrable en cap dels ja existents al Departament de Benestar Social sobre els coneixements lingüístics del personal del Departament, per tal de conèixer les necessitats formatives del seu personal i dissenyar consegüentment una adequada política de formació.

Per tot això, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta dels consellers de Governació, Justícia i Benestar Social i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

És objecte de la present...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR