ORDRE MAH/272/2006, de 18 de maig, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats adscrites.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/272/2006, de 18 de maig, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats adscrites.

Mitjançant el Decret 342/1994, de 29 de novembre, es van regular els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les empreses públiques adscrites.

La implantació del nou sistema d'intervenció administrativa de les activitats susceptibles d'afectar el medi ambient que preveu la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administració ambiental, motiva l'aprovació del Decret 322/2000, de 27 de setembre, pel qual es crea el fitxer automatitzat relatiu als expedients de les activitats sotmeses al règim d'autorització ambiental i de llicència ambiental.

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix la necessitat de dur a terme, mitjançant una disposició de caràcter general, la creació, modificació o supressió dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal d'acord amb el seu article 20, i es preveu l'aplicació de les mesures de seguretat que estableix el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, que aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal.

Atès el temps transcorregut i els canvis organitzatius produïts en l'estructura del Departament, resulta necessari actualitzar la relació dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats per aquest Departament i per les entitats adscrites, per donar compliment al mandat contingut en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, amb la finalitat de garantir la màxima transparència en el tractament de les dades de caràcter personal i amb plenes garanties pel que fa a la seva protecció.

D'acord amb la disposició addicional 3 de la Llei 5/2002, de 29 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades;

Per tot això, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 La present Ordre té per objecte regular els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i per les entitats adscrites, els quals figuren als annexos d'aquesta Ordre.

1.2 Els fitxers automatitzats a què fa referència l'apartat anterior estan subjectes, a tots els efectes, a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal; a la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i a la resta de normativa d'aplicació.

Article 2

Contingut

Per cada fitxer es regula el tractament automatitzat i se n'estableix la denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades, els procediments de recollida de dades, l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen, les cessions de dades previstes, l'òrgan administratiu responsable, les unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i les mesures de seguretat aplicables.

Article 3

Confidencialitat, seguretat i integritat de les dades

Els titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal han d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com totes aquelles mesures necessàries per fer efectius els drets dels ciutadans que els reconeixen la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal; el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal, i altres disposicions reglamentàries.

Disposició derogatòria

.1 Es deroguen les normes següents:

El Decret 342/1994, de 29 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i les empreses públiques que li han estat adscrites.

El Decret 322/2000, de 27 de setembre, pel qual es crea el fitxer automatitzat relatiu als expedients de les activitats sotmeses al règim d'autorització ambiental i de llicència ambiental.

.2 Els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge que detalla el Decret 87/2001, de 20 de març, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, se substitueixen pels fitxers de la Direcció general d'Habitatge inclosos en aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de maig de 2006

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex 1

Índex de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal

.1 Fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge

  1. Gabinet del Conseller.

    1. Llibreta personal d'adreces.

    2. Contactes.

  2. Direcció General de Medi Natural.

    1. Registre de les denúncies del cos d'Agents Rurals (CAR). Forest.mdb.

    2. Registre de dades personals del cos d'Agents Rurals (CAR). Dadinsp.dbf. Dades relatives a la ubicació del personal del cos d'Agents. Dadser.dbf. (CAR).

    3. Granges cinegètiques avícoles.

    4. Piscifactories d'aigua continental.

    5. Llicències de caça, pesca, pinyes i tòfones.

    6. Refugis de fauna salvatge.

    7. Àrees de caça.

    8. Bases de dades d'ajuts.

    9. Gestió de finques forestals (AFO).

    10. Aprofitaments forestals i treballs silvícoles.

    11. Expedients sancionadors per l'incompliment de la normativa forestal, de les activitats cinegètiques, de la pesca continental, de protecció dels animals, dels espais naturals, dels gossos potencialment perillosos, d'incendis forestals, de circulació motoritzada i d'activitats extractives.

  3. Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat.

    1. Base de dades per a l'elaboració de llistes de màrqueting (mailing).

    2. Llista de distribució del Butlletí electrònic de Medi Ambient.

    3. Bases de dades de programació sectorial.

  4. Direcció General de Qualitat Ambiental.

    1. Expedients de sol·licitud d'obtenció del certificat de convalidació d'inversions destinades a la protecció del medi ambient.

    2. Expedients de sol·licitud de distintiu de garantia de qualitat ambiental i de l'etiqueta ecològica de la Unió Europea.

    3. Expedients de les activitats sotmeses al règim d'autorització ambiental i al règim de llicència ambiental.

    4. Expedients d'activitats classificades 1993-1999.

    5. Inventari d'activitats classificades.

    6. Expedients de les entitats ambientals de control (EAC) acreditades o en procés d'acreditació.

    7. Expedients sancionadors per l'incompliment de la normativa reguladora de la intervenció integral de l'Administració ambiental i de la contaminació atmosfèrica.

  5. Direcció General d'Habitatge.

    1. Expedients d'ajuts a l'adquisició d'habitatges.

    2. Expedients de règim sancionador d'habitatges.

    3. Expedients d'ajuts de rehabilitació d'habitatges.

    4. Cèdules d'habitabilitat.

    5. Expedients de qualificació d'habitatges de protecció oficial.

  6. Serveis Territorials a Barcelona.

    1. Expedients sancionadors per incompliment de la normativa reguladora de forests, espais naturals, protecció dels animals, gossos perillosos, activitat cinegètica, pesca continental i incendis forestals, la resolució dels quals correspon als Serveis Territorials a Barcelona (fins al 31.12.2003).

    2. Matrícules de les àrees privades de caça.

    3. Aprofitaments. Adreces.

  7. Serveis Territorials a Girona.

    1. Expedients de denúncies que afecten les competències i l'àmbit territorial dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Girona.

  8. Serveis Territorials a Lleida.

    1. Expedients sancionadors per l'incompliment de la normativa reguladora de boscos, espais naturals, protecció dels animals, gossos perillosos, pesca continental i activitats cinegètiques, la resolució dels quals correspon als Serveis Territorials a Lleida (fins al 31.12.2003).

    2. Registre de les àrees privades de caça.

    3. Expedients de denúncies que afecten les competències i l'àmbit territorial dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Lleida.

      1. Serveis Territorials a Tarragona.

    4. Dades de les àrees privades de caça dels municipis de Tarragona i dels seus titulars.

      .2 Fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats per les entitats adscrites al Departament de Medi Ambient i Habitatge

  9. Agència Catalana de l'Aigua.

    1. Recursos humans (RRHH).

    2. Tribut.

    3. Extensions telefòniques.

    4. Registre.

    5. Abonats especials.

    6. Control accessos.

    7. Assessoria.

    8. Inspecció.

    9. ODPH.

    10. Tècnica.

    11. SAPF.

  10. Agència de Residus de Catalunya.

    1. Control horari dels empleats/ades.

    2. Nòmines.

    3. Gestió Jurídica.

    4. Expedients personals dels empleats/des de laboratori.

    5. Registre d'entrada i sortida de documents.

    6. Entitats en l'àmbit dels residus, reciclatge i envasos.

    7. Control d'accés a l'edifici.

    8. Gestió de les subvencions i ajuts.

    9. Proveïdors/es i licitadors/es.

    10. Clients/es.

    11. Contactes.

    12. Fitxers ofimàtics.

  11. Centre per a l'Empresa i el Medi Ambient, SA.

    1. Base de dades de clients.

    2. Base de dades de tecnologies.

    3. Base de dades d'experts.

    4. Base de dades de consultores.

    5. Base de dades de proveïdors/es i altres.

    6. Catàleg de centres de recerca en medi ambient i empresa a Catalunya.

  12. Centre de la Propietat Forestal.

    ISI-CPF (Integració de Sistemes d'Informació - Centre de la Propietat Forestal).

    Annex 2

    Fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR