ORDRE ECF/314/2003, de 25 de juny, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació 620, 627 i 629 de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i es fixa la quota de la taxa que grava el subministrament del model 620 en suport paper.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/314/2003, de 25 de juny, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació 620, 627 i 629 de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i es fixa la quota de la taxa que grava el subministrament del model 620 en suport paper.

En el marc del nou sistema de finançament, la Generalitat de Catalunya té assumides competències en l'àmbit de la gestió i liquidació de tributs cedits, entre les quals cal incloure la relativa a l'aprovació dels models d'autoliquidació de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

Per altra banda, dintre del procés de modernització i adaptació a l'entorn de les noves tecnologies en què es troba immersa l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i per tal de donar un acurat compliment als principis de seguretat jurídica i màxima transparència de les actuacions que afecten l'esfera de drets i obligacions dels ciutadans, aquesta Administració ha posat a disposició dels contribuents un programa d'ajuda per a la confecció de les autoliquidacions de l'impost esmentat derivades de la transmissió de determinats mitjans de transport usats, així com un servei d'atenció presencial als contribuents, mitjançant el qual la pròpia Administració confecciona l'autoliquidació. La present Ordre ve a donar, per tant, la necessària cobertura jurídica als models d'impresos que s'obtenen tant per mitjà del programa d'ajuda, com per mitjà del servei presencial, l'ús dels quals permet al contribuent donar una satisfacció total de les seves obligacions tributàries.

Amb aquest propòsit d'aprofundiment en la transparència i màxima informació al ciutadà, aquesta Ordre també estableix el règim de presentació i ingrés de les autoliquidacions realitzades per mitjà dels models d'impresos que aprova, per tal que el contribuent conegui en tot moment l'actuació que ha de dur a terme a fi de donar compliment a les seves obligacions.

Finalment, cal tenir present que de conformitat amb l'article 37 de la Llei 15/1997, de 24 de setembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, la venda d'impresos de subministrament oficial constitueix el fet imposable d'una taxa. Atès que dit fet imposable només es verifica en el cas del subministrament del model 620 en suport paper, la present Ordre únicament estableix l'import de la taxa derivada d'aquest supòsit.

En aquest sentit, l'article 40 de la Llei 15/1997, en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR