ORDRE TIC/384/2003, de 28 d'agost, per la qual es regula el Servei Autoempresa i s'obre la convocatòria per a l'any 2003 de les accions relatives a l'assessorament a les persones emprenedores i a la formació dels professionals (codi de reserva Z35).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC384/2003, de 28 d'agost, per la qual es regula el Servei Autoempresa i s'obre la convocatòria per a l'any 2003 de les accions relatives a l'assessorament a les persones emprenedores i a la formació dels professionals (codi de reserva Z35).

El Ple del Parlament de Catalunya, en la sessió del dia 27 d'octubre de 1994, va adoptar la Resolució 179/IV, sobre l'orientació de la política general del Govern, en la qual instava el Govern a establir un servei de foment i suport a l'autoempresa per donar orientació, formació i ajut als treballadors en actiu o en atur perquè creïn la seva pròpia empresa.

Amb aquesta finalitat, l'Ordre de 17 de juliol de 1995 va regular el Pla experimental de foment i suport a l'autoempresa per a l'any 1995, que va ser prorrogada per a l'any 1996 mitjançant l'Ordre de 2 d'abril de 1996. Posteriorment, l'Ordre de 16 de juliol de 1997 va regular el Servei Autoempresa.

Atès que la Llei 20/2001, de 28 de desembre, dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2002 (DOGC núm. 3543A, de 31.12.2001) estableix que s'ha de revisar l'estructura i el funcionament del Servei Autoempresa del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme amb la finalitat de convertir-lo en un instrument eficaç per al foment de noves activitats empresarials i d'ajut de nous emprenedors;

Atès que l'experiència obtinguda durant els darrers anys aconsella la revisió del Servei Autoempresa mantenint tots aquells aspectes que han demostrat la seva eficàcia durant aquest període, i introduint aquells altres que es consideren convenients per aconseguir els objectius del servei;

La present Ordre té per objecte regular el Servei Autoempresa, que oferirà informació, orientació, assessorament, seguiment, formació i ajut per fomentar i donar suport a l'autoempresa i als emprenedors i emprenedores, que són els treballadors i treballadores en situació d'ocupació o d'atur que vulguin crear la seva pròpia empresa.

Amb aquesta finalitat, i d'acord amb les disponibilitats que determinin les lleis de pressupostos;

Atès que s'ha donat audiència als agents socials representats en el si del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, i escoltat el Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya;

Atès que l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i d'acord amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica d'Afers Laborals i d'Ocupació, de la Intervenció Delegada, a proposta del director general d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa i amb les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

1.1 La present Ordre té per objecte regular el Servei Autoempresa, que oferirà informació, orientació, assessorament, seguiment, formació i ajut per fomentar i donar suport a l'autoempresa i als emprenedors i emprenedores, que són els treballadors i treballadores en situació d'ocupació o d'atur que vulguin crear la seva pròpia empresa, així com l'establiment de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització de determinades accions previstes en aquesta Ordre.

1.2 Aquesta Ordre també té per objecte obrir la convocatòria per al 2003 per a la presentació de les sol·licituds per a la realització de les accions relatives a l'assessorament a les persones emprenedores i a la formació dels professionals que col·laborin amb el Servei Autoempresa.

Article 2

Aplicació pressupostària

2.1 En el pressupost anual s'ha de destinar una partida específica per a aquestes actuacions, que estarà en funció de les disponibilitats pressupostàries.

2.2 Pel que fa a l'exercici de l'any 2003, l'atorgament de les subvencions per a l'assessorament a les persones emprenedores es farà a càrrec de la partida pressupostària 1805.477.180000/3221 del pressupost de la Generalitat per a l'any 2003, dotada amb 1.024.219 euros. L'atorgament de les subvencions per a la formació dels professionals que col·laborin amb el Servei Autoempresa es farà a càrrec de la partida pressupostària 1805.475.180000/3221 del pressupost de la Generalitat per a l'any 2003, dotada amb 18.030 euros.

2.3 Per als exercicis següents l'import màxim el determinarà una resolució complementària del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i indicarà el que preveu l'article 92.4.f) del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Article 3

Convocatòria

3.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, es publicaran al DOGC les convocatòries per a la presentació de les sol·licituds, les quals indicaran la disposició on consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar, la quantia màxima destinada i el termini per presentar la sol·licitud i la documentació.

3.2 En el supòsit que un cop resoltes les convocatòries per a les accions previstes en règim de concurrència competitiva no s'hagi esgotat l'import màxim destinat en l'exercici corresponent a les accions que regula aquesta Ordre, amb el romanent que quedi i mitjançant una resolució del/de la director/a general d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa, es podrà obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions que preveu aquesta Ordre. Una resolució complementària concretarà els imports màxims destinats a aquesta segona convocatòria. L'atorgament d'aquestes subvencions estarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat.

3.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions previstes en aquesta Ordre en règim de concurrència competitiva, i en el supòsit que un cop resoltes les convocatòries no s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici corresponent a les accions que regula aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments a les sol·licituds que no han arribat a obtenir subvenció i que segons els criteris de valoració que conté aquesta Ordre mantenien una posició immediatament posterior a la de les sol·licituds subvencionades segons l'ordre de preferència establert, sempre que les accions es puguin fer en els terminis que estableix aquesta Ordre.

Article 4

Termini de presentació de sol·licituds

4.1 En l'exercici de 2003, el termini per presentar sol·licituds per al desenvolupament de les accions previstes en aquesta Ordre és el següent per a cadascuna de les accions:

a) En el cas d'assessorament a les persones emprenedores, des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre fins al dia 20 d'octubre de 2003.

b) En el cas de la formació dels professionals que col·laborin amb el Servei Autoempresa, un termini de 15 dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació de la present Ordre.

4.2. Per als exercicis següents aquest termini s'establirà en la convocatòria corresponent.

Capítol 2

Servei Autoempresa

Article 5

Tipus d'accions

El Servei Autoempresa, per a la realització del seu objecte, ha de desenvolupar el conjunt d'accions següent:

5.1 Informació i orientació a les persones emprenedores.

5.2 Assessorament a les persones emprenedores.

5.3 Seguiment de l'evolució de les empreses durant els primers tres anys següents a la seva creació.

5.4 Formació a les persones emprenedores i a les que hagin creat l'empresa.

5.5 Formació de professionals que col·laborin amb el Servei Autoempresa.

5.6 Difusió de l'activitat emprenedora.

5.7 Elaboració dels materials didàctics i de difusió.

5.8 Negociació d'acords amb entitats financeres, asseguradores i altres per obtenir avantatges per a les persones emprenedores.

5.9 Seguiment i avaluació.

5.10 Promoció de la investigació i desenvolupament de noves metodologies d'orientació, d'assessorament i formació de les persones emprenedores.

5.11 Dur a terme altres activitats que es considerin convenients per a la consecució dels objectius fixats.

Article 6

Informació i orientació a les persones emprenedores

Es donarà informació i orientació a les persones emprenedores mitjançant els centres de difusió, els punts d'informació i orientació i les entitats acreditades que figurin inscrites en el registre, d'acord amb el que estableixen els articles 21, 22 i 23 d'aquesta Ordre.

Article 7

Assessorament a les persones emprenedores

L'assessorament a les persones emprenedores es farà mitjançant les entitats acreditades d'acord amb el que preveu l'article 23 d'aquesta Ordre i que figurin inscrites en el registre que a aquest efecte manté el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

Article 8

Seguiment de l'evolució de les empreses durant els primers tres anys següents a la seva creació

8.1 Les entitats acreditades han de fer el seguiment de les empreses creades amb el seu assessorament durant els primers tres anys següents a la seva creació i a partir del moment de la publicació d'aquesta Ordre verificant els aspectes següents:

Continuïtat de l'empresa i nombre de llocs de treball creats cada any.

Informació sobre la marxa de l'empresa i canvis en l'activitat, si se'n...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR