DECRET 390/2004, de 21 de setembre, d'assignació de competències en matèria d'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET 390/2004, de 21 de setembre, d'assignació de competències en matèria d'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

El Reial decret llei 5/2004, de 27 d'agost, pel qual es regula el règim del comerç de drets d'emissió de gasos efecte hivernacle, que transposa la Directiva 2003/87/CE, per la qual s'estableix un règim per al comerç dels drets d'emissió de gasos d'efecte hivernacle en la Comunitat, sotmet a autorització administrativa de l'òrgan competent de les comunitats autònomes les instal·lacions que generen emissions de gasos efecte hivernacle incloses en els seus annexos.

El Reial decret llei 5/2004, de 27 d'agost, estableix també l'obligació dels titulars de les instal·lacions incloses en el seu àmbit d'aplicació, d'informar de les emissions mitjançant la presentació d'un informe verificat sobre les emissions de l'any precedent, informe que haurà de ser validat per l'òrgan autonòmic competent.

Preveu, també, que l'òrgan autonòmic competent dugui a terme la tramitació de la sol·licitud per a l'assignació dels drets d'emissió per al període de vigència del Pla nacional d'assignació amb la finalitat d'unificar els procediments administratius en benefici de l'administrat.

En darrer lloc, la disposició transitòria quarta d'aquest Reial decret llei preveu la possibilitat de sol·licitar l'exclusió temporal de l'àmbit d'aplicació d'aquesta disposició, de forma excepcional i fins el 31 de desembre de 2007. Aquesta sol·licitud s'haurà de presentar davant l'òrgan autonòmic competent.

Corresponen al Departament de Medi Ambient i Habitatge les competències en matèria de qualitat ambiental i de protecció de l'ambient atmosfèric, d'acord amb el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Per tot l'exposat, es fa necessari designar l'òrgan competent del Departament de Medi Ambient i Habitatge per exercir les funcions que deriven de la normativa reguladora de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Atès el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Autoritzacions d'emissió de gasos d'efecte hivernacle

1.1 Correspon a la Direcció General de Qualitat Ambiental del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR