DECRET 93/1987, de 20 de febrer, pel qual s'aproven els Estatuts del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 839, p. 1861, de 15.5.1987).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Atès que la disposició transitòria 2 de la Llei 14/1985, de 28 de juny, per la qual es regula el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, disposa que correspon al Govern de la Generalitat l'aprovació dels Estatuts del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya,

Decreto:

Article únic

Aprovar els Estatuts del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que es publiquen com a annex del present Decret.

Disposició final El present Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 de febrer de 1987

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Annex

Capítol 1 Disposicions Generals

Article 1

Naturalesa 1.1 El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per complir els seus fins, que es regeix d'acord amb la Llei 14/1985, de 28 de juny, i les disposicions que la despleguen, d'acord amb d'aquests Estatuts i amb les Normes de funcionament intern. 1.2 El CNJC i els seus membres es defineixen com a demòcrates, adherint-se a la Declaració Universal dels Drets de l'Home, i es comprometen a donar suport a les institucions nacionals de Catalunya, en el marc de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia. 1.3 El CNJC es relaciona amb l'Administració de la Generalitat de Catalunya per mitjà de la Direcció General de de Joventut del Departament de la Presidència, a la qual pot demanar la informació que necessiti per funcionar adequadament.

Article 2

Funcions Són funcions del CNJC:

  1. Promoure activitats dirigides a assegurar la participació dels joves en les decisions i les mesures que els afectin.

  2. Elaborar i promoure, per iniciativa pròpia o a petició d'altres, informes o estudis sobre matèries relacionades amb la joventut i els seus problemes.

  3. Fomentar en els joves l'associacionisme juvenil a fi que emprenguin en grup la solució de les qüestions que els afecten.

  4. Fer d'interlocutor entre la Generalitat i les organitzacions juvenils en tot el que afecta els joves.

  5. Participar en els òrgans consultius de l'Administració quan aquesta ho requereixi.

  6. Establir relacions amb altres organitzacions juvenils en tots els seus àmbits d'actuació.

  7. Promoure la cooperació juvenil internacional per fomentar les activitats que tendeixen a la consecució de la pau i per a qualsevol altra matèria relacionada amb la joventut i la seva problemàtica.

  8. Promoure la creació de consells locals i territorials de joventut.

  9. Aquelles altres funcions que li siguin encomanades per l'Administració.

Article 3

Domicili 3.1 El domicili del CNJC s'estableix a Barcelona, av. Diagonal, 430, 1r. pis. 3.2 El domicili pot ser modificat mitjançant acord de l'Assemblea General. 3.3 Les reunions estatutàries i no estatutàries del CNJC es poden celebrar a qualsevol indret de Catalunya.

Article 4

Àmbit territorial L'àmbit territorial del CNJC és el de Catalunya.

Capítol 2 Dels menbres del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

Article 5

5.1 Poden formar part del CNJC:

  1. Els moviments juvenils i les entitats formades per joves que s'organitzen amb objectius concrets.

  2. Les federacions o organismes coordinadors compostos per un mínim de tres moviments juvenils cap dels quals, individualment, no sigui membre del CNJC. El moviments que la federació o organisme coordinador aglutina estan obligats a complir els mateixos requisits que s'exigeixen als que s'incorporen al Consell individualment.

  3. Les organitzacions polítiques juvenils.

  4. Les entitats prestadores de serveis a la joventut.

  5. Les seccions juvenils d'entitats professionals, acadèmiques, sindicals i esportives amb òrgans de decisió propis que figurin com a tals seccions en els Estatuts de les entitats respectives.

  6. Els consells territorials de joventut.

  7. Els consells locals de joventut dels municipis de més de 50.000 habitants. 5.2 Totes les organitzacions i les entitats compreses a l'apartat anterior poden formar part del CNJC, d'acord amb el que determinen els presents Estatuts, sempre que ho sol·licitin per escrit i que els seus Estatuts, estructura i activitats no contradiguin els principis de la Llei 14/1985, de 28 de juny, i aquests Estatuts. 5.3 Poden formar part del CNJC les entitats d'àmbit nacional definides en l'article 5.1.a), b), c) i e) que acreditin tenir un mínim de 500 membres, i les entitats definides en l'article 5.1.d), f) i g) que compleixin les condicions d'admissió que s'hagin determinat reglamentàriament.

Article 6

Documents necessaris per a la sol·licitud d'ingrés 6.1 Amb caràcter general, totes les entitats que sol·licitin l'ingrés al CNJC han de presentar:

  1. Sol·licitud d'ingrés com a membre, signada pel representant legal de l'entitat a la qual s'adjuntarà el document que acrediti l'acord legalment adoptat de voler incorporar-se al Consell, i que fa constar l'acatament dels Estatuts del Consell i el caràcter democràtic de l'estructura i funcionament de l'entitat.

  2. Estatuts.

  3. Certificació del Registre corresponent on consti la inscripció de l'entitat.

  4. Memòria d'activitats de l'exercici anterior.

  5. Llista de membres de l'òrgan directiu.

  6. Llista de les seus de l'entitat, i dels consells locals dels quals formen part.

  7. El Secretariat del CNJC podrà demanar als consells locals, si així ho creu convenient, un informe sobre el nombre d'afiliats a les ciutats on existeixi consell de joventut membre del CNJC, i on l'entitat candidata a formar part del CNJC hagi declarat tenir presència, així com formar part del consell local. 6.2 Les entitats definides per les lletres a l'article 5.1.a), b), c) i e), han de presentar, a més a més, l'acta notarial acreditativa del nombre d'afiliats de l'entitat. 6.3 Les entitats definides per l'article 5.1.d) han de presentar una memòria justificativa de la seva implantació i activitats, la qual haurà de comptar amb l'aval de set entitats membres del CNJC. 6.4 Les entitats definides per l'article 5.1.g) han d'estar legalment constituïdes, han d'acreditar la seva personalitat jurídica, i caldrà que acreditin que el nombre del seus membres és superior al de la meitat del conjunt d'associacions, entitats i seccions amb competència territorial circumscrita al seu àmbit que figurin inscrites en el Cens General d'Associacions Juvenils i Entitats de Serveis a la Joventut de Catalunya, creat per l'Ordre de 31 d'octubre de 1985.

Article 7

Règim d'admissions 7.1 El Secretariat és competent per estudiar i informar les sol·licituds d'admissió al Consell, establint els mecanismes de comprovació que consideri convenients. 7.2 Un cop estudiades i informades les sol·licituds de les entitats, el Secretariat proposarà a l'Assemblea la seva admissió, que haurà de ser aprovada per la major part dels vots presents. 7.3 La sol·licitud d'admissió al Consell s'ha de presentar davant el Secretariat, amb 40 dies d'antelació, com a mínim, de la data de celebració de l'Assemblea General.

Article 8

Drets dels membres Són drets dels membres del CNJC:

  1. Participar activament en la vida del CNJC, així com representar i defensar els interessos dels seus afiliats.

  2. Participar en l'Assemblea General amb dos delegats, els quals tindran dret de sufragi actiu i passiu pels òrgans del Consell i dret de veu i vot a totes les deliberacions de l'Assemblea General.

  3. Rebre informació sobre totes les activitats que es realitzin.

  4. Utilitzar els serveis i mitjans del CNJC.

Article 9

Deures dels membres Són deures dels membres del CNJC:

  1. Contribuir amb la seva lleial col·laboració al millor desenvolupament i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR