DECRET 289/2011, de 8 de març, pel qual s'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyDecret

DECRET

289/2011, de 8 de març, pel qual s'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2011.

L'article 135 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva sobre estadística d'interès de la Generalitat, que inclou: la planificació estadística, l'organització administrativa i la creació d'un sistema estadístic oficial propi de la Generalitat. A la vegada, preveu la participació i col·laboració de la Generalitat en l'elaboració d'estadístiques d'abast supraautonòmic.

La Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya, estableix a l'article 43 que el desplegament del Pla estadístic de Catalunya s'ha de fer en programes anuals d'actuació estadística, que ha d'aprovar el Govern de la Generalitat, a proposta del conseller d'Economia i Coneixement.

Així mateix, l'article 17 de la Llei 13/2010, del 21 de maig, del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014 estableix que el Pla estadístic es portarà a terme per mitjà dels programes anuals d'actuació estadística els quals han d'establir la descripció de les actuacions estadístiques que s'han de dur a terme, en compliment dels objectius i els preceptes d'aquesta Llei, durant l'any que abasten.

Atesa la regulació del procediment general d'execució del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014, i d'elaboració i aprovació dels programes anuals d'actuació estadística, establert al capítol V de la Llei 13/2010.

Atès que l'article 24 de la Llei 13/2010 regula la col·laboració entre les institucions i els òrgans del Sistema estadístic de Catalunya, que té com a marc el Pla estadístic, per mitjà de convenis o contractes d'acord amb la normativa vigent;

Atès que l'Institut d'Estadística de Catalunya ha realitzat els tràmits i les consultes prèvies a les institucions i els òrgans del Sistema estadístic de Catalunya, tal com estableix l'article 20 de la Llei 13/2010;

Atès que el Consell Rector del Sistema Estadístic de Catalunya ha aprovat la proposta de Programa anual d'actuació estadística de l'any 2011 que el conseller del Departament d'Economia i Coneixement ha d'elevar al Govern per a la seva aprovació, i atès que el Consell Català d'Estadística ha elaborat el dictamen previ preceptiu, segons els termes que estableixen, respectivament, els articles 9 i 11 del Decret 178/2009, de 17 de novembre, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de Catalunya;

A proposta del conseller d'Economia i Coneixement, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aprovació del Programa anual d'actuació estadística de l'any 2011

S'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2011, en desplegament i execució del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.

Article 2

Objecte del Programa anual d'actuació estadística de l'any 2011

El Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2011 té per objecte l'establiment i la descripció normalitzada de les actuacions estadístiques d'interès de la Generalitat que s'han de portar a terme durant l'any 2011, en execució del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.

Article 3

Actuacions estadístiques del Programa anual d'actuació estadística de l'any 2011

3.1 Les regles de descripció normalitzada de les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística de l'any 2011 són les establertes a l'annex 1 d'aquest Decret.

3.2 Les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2011 figuren a l'annex 2 d'aquest Decret, amb la seva descripció normalitzada i ordenades per objectius i activitats del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.

3.3 Les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística del 2011 es llisten per organismes responsables a l'annex 3 d'aquest Decret.

Article 4

Regles de col·laboració entre les institucions i els òrgans del Sistema estadístic de Catalunya, per a l'execució del Programa anual d'actuació estadística del 2011, per mitjà de convenis o acords

4.1 El termini màxim per a la formalització dels corresponents convenis o acords que regulen actuacions estadístiques previstes en el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2011, que s'executen sota la responsabilitat o la col·laboració de dues institucions o més, d'acord amb el que estableix l'article 24 de la Llei 13/2010, de 21 de maig, del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014, és el 31 de juliol de 2011.

4.2 Les institucions o òrgans del Sistema estadístic de Catalunya que siguin organismes responsables d'actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2011 notificaran la formalització de convenis o acords que regulen les actuacions esmentades a la Subdirecció General de Producció i Coordinació Estadística de l'Institut d'Estadística de Catalunya en un termini màxim de 15 dies naturals posteriors a la data de la seva signatura.

Article 5

Projectes de creació i modificació de registres i arxius administratius de la Generalitat de Catalunya susceptibles d'aprofitament estadístic

5.1 Els departaments de la Generalitat i els organismes autònoms, les entitats de dret públic i les empreses que en depenen, per fer efectiu el criteri que estableix la lletra d de l'article 13 de la Llei 13/2010 i d'acord amb el que disposa l'article 17 de la Llei 23/1998, han de trametre a la Subdirecció General de Producció i Coordinació Estadística de l'Institut d'Estadística de Catalunya els projectes de creació de registres i arxius administratius susceptibles d'aprofitament estadístic, i també els projectes de modificació d'aquests registres i arxius, per tal de poder conèixer el grau d'aprofitament estadístic, d'acord amb el que disposa l'article 14 de la Llei 13/2010.

5.2 De forma prioritària, el lliurament a l'Institut d'Estadística de Catalunya dels projectes de creació i modificació esmentats a l'apartat anterior, afectaran els registres i arxius administratius que compleixin les condicions esmentades a continuació, d'acord amb l'article 14 de la Llei 13/2010.

  1. Permetin assolir objectius del Pla estadístic.

  2. Es caracteritzin per llur vocació de permanència i actualització contínua.

  3. Abastin la totalitat del territori de Catalunya.

  4. Continguin dades o característiques sobre persones físiques o jurídiques.

5.3 Per tal de fer les recomanacions de caràcter tècnic als projectes a què fan referència els apartats anteriors en els termes establerts en l'esmentat article 14 de la Llei 13/2010, el lliurament a l'Institut d'Estadística de Catalunya dels projectes establerts en els apartats anteriors haurà de fer-se a l'inici del procés de tramitació de la disposició que els reguli, com també en el decurs de la implementació del projecte, a fi que els eventuals suggeriments que l'Institut d'Estadística de Catalunya pugui fer, en col·laboració amb el personal estadístic del departament, es puguin incorporar al text normatiu i també en els sistemes d'informació que gestionin el nou registre o arxiu administratiu o la seva versió modificada, si s'escau.

Article 6

Comunicació de la relació dels òrgans que tenen atribuïdes competències estadístiques de la Generalitat de Catalunya, entitats locals i altres entitats de dret públic

6.1 Els departaments de la Generalitat, els organismes autònoms, les entitats de dret públic i les empreses que en depenen, com també les entitats locals catalanes i altres entitats de dret públic que tenen encomanada la realització d'estadístiques oficials d'acord amb el Pla estadístic de Catalunya 2011-2014, han de comunicar a l'Institut d'Estadística de Catalunya la relació dels òrgans amb atribucions estadístiques, que resten subjectes al deure del secret estadístic en els termes establerts per la Llei 23/1998 i les normes de desplegament, d'acord amb el que estableixen els apartats 2 i 3 de l'article 15 de la Llei 13/2010.

6.2 La comunicació esmentada en l'apartat anterior ha de lliurar-se a la Subdirecció General de Producció i Coordinació Estadística de l'Institut d'Estadística de Catalunya abans del 31 de març del 2011.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquest Decret entra en vigor l'endemà de la seva publicació, si bé té efectes des del dia 1 de gener de 2011.

Barcelona, 8 de març de 2011

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Economia i Coneixement

Annex 1

Regles de descripció normalitzada de les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística de l'any 2011

Nom de l'actuació: denominació més usual en l'àmbit de l'estadística oficial.

Codi d'identificació: codi de 6 posicions, format pels 4 dígits del codi d'activitat estadística que l'actuació desplega i 2 dígits específics de l'actuació.

Tipus d'actuacions:

  1. Consolidades: actuacions que en el desplegament de plans estadístics anteriors i en realitzacions successives han mostrat ser vàlides i útils per al coneixement de la realitat i que subministren una informació periòdica.

  2. En desenvolupament: actuacions que s'han portat a terme en el desplegament de plans estadístics anteriors però que, atès llur estadi inicial o llurs característiques, encara no es poden considerar actuacions estadístiques consolidades.

  3. Noves: actuacions que per l'interès que tenen i per llur adequació als objectius del Pla s'han d'iniciar durant el seu període de vigència.

Organisme responsable: ens públic que té l'obligació de dissenyar i dur a terme l'actuació estadística. En les actuacions estadístiques on la responsabilitat d'executar-les recau en dues o més institucions és indispensable la formalització d'un conveni o acord que determini les tasques i els recursos que aporta cadascuna de les institucions, tal com preveu l'article 24 de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014.

Organisme col·laborador: altres organismes públics o privats que participen en algunes fases de l'actuació estadística...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR