DECRET 129/2002, de 30 d'abril, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals del Pla del Penedès i de Puigdàlber.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET

129/2002, de 30 d'abril, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals del Pla del Penedès i de Puigdàlber.

El 30 d'abril de 1998, el Ple de l'Ajuntament de Puigdàlber va acordar iniciar un expedient de segregació de part del terme municipal del Pla del Penedès per agregar-lo al de Puigdàlber, d'acord amb el que estableix l'article 14, en relació amb l'article 13.1.b) i c) de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya.

L'expedient administratiu afecta dos sectors: el Sector 1, que inclou els barris del Mas Morer i l'Empalme, de 6,85 ha de sòl urbà i urbanitzable, situat al sud i a l'est del nucli urbà de Puigdàlber, i el Sector 2, de 44,09 ha de sòl no urbanitzable, situat al sud del nucli urbà, entre la carretera C-15 i el torrent de Mas Romaní.

L'Ajuntament del Pla del Penedès, mitjançant l'acord del Ple de 4 de febrer de 1999, va informar desfavorablement sobre la proposta d'alteració per majoria absoluta dels membres que integren la corporació.

L'expedient va ser sotmès a informació pública i a l'informe de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, que es van pronunciar favorablement sobre aquest. Finalment, mitjançant l'acord plenari de 24 de novembre de 1999, l'Ajuntament de Puigdàlber va acordar, per unanimitat de tots els membres de la corporació, desestimar les al·legacions formulades per l'Ajuntament del Pla del Penedès, aprovar la proposta d'alteració i trametre l'expedient al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 26 de juliol de 2001, va emetre informe favorable sobre l'expedient pel que fa al Sector 1, en considerar que es dóna continuïtat urbana entre Puigdàlber i els barris del Mas Morer i l'Empalme, i que hi ha consideracions d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu que ho fan aconsellable.

En data 1 d'agost de 2001 es va posar en coneixement de l'Administració de l'Estat la tramitació de l'expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, en la sessió de 22 de novembre de 2001, va emetre el dictamen preceptiu sobre l'expedient, que va ser favorable a la proposta de segregació del Sector 1 i desfavorable pel que fa al Sector 2.

Per tot això, tenint en compte que hi ha continuïtat urbana entre Puigdàlber i el Pla del Penedès i que consideracions d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu fan...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR