DECRET 236/1995, d'11 de juliol, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Sant Julià de Vilatorta i de Calldetenes.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

En data 29 d'octubre de 1992 el Ple de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va acordar iniciar un expedient de segregació d'una part del terme municipal de Calldetenes per a la seva agregació al terme municipal de Sant Julià de Vilatorta. L'inici de l'expedient es va fonamentar en les causes regulades a l'article 14 del Decret 140/1988, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya, i específicament en el fet que és l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta qui està prestant alguns dels serveis públics obligatoris, a la vegada que amb el desenvolupament urbanístic del sector de la Font d'en Titus es formarà un sol conjunt amb continuïtat urbana amb el nucli de Sant Julià de Vilatorta.

En el tràmit d'instrucció l'expedient va ser sotmès a informació pública i a informe de les corporacions locals afectades que no l'havien promogut. El Ple de l'Ajuntament de Calldetenes, en data 21 de desembre de 1992 i 8 de març de 1993, va emetre-hi informes desfavorables en observar que les consideracions geogràfiques, demogràfiques, econòmiques i administratives esgrimides per l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta no justifiquen suficientment la concurrència dels supòsits d'alteració de termes municipals, i el Consell Comarcal d'Osona, en la sessió de 26 de març de 1993, va donar-se per assabentat de la tramitació de l'expedient. La Diputació de Barcelona no va emetre l'informe respectiu en el termini legalment establert.

En data 28 de juny de 1994 l'expedient va ser tramès al Departament de Governació.

En la sessió de 20 de juliol de 1994 la Comissió de Delimitació Territorial, com a òrgan d'estudi, consulta i proposta en relació amb les matèries que afecten la modificació dels límits territorials dels ens locals de Catalunya, va emetre informe favorable sobre l'expedient, ja que va considerar que hi ha raons d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu que fan aconsellable la segregació plantejada. Tot i això, la Comissió de Delimitació Territorial va acordar modificar l'àmbit territorial plantejat a l'expedient i va aprovar una delimitació alternativa molt més restrictiva, la qual havia de ser sotmesa a la consideració dels dos ajuntaments afectats. L'Ajuntament de Calldetenes, en data 7 de novembre de 1994, va emetre-hi informe desfavorable, mentre que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR