DECRET 149/2000, de 3 d'abril, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Cultura.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

149/2000, de 3 d’abril, pel qual s’actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Cultura.

El Decret 321/1994, de 29 de novembre, va regular els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Cultura, anteriors a l’entrada en vigor de la Llei orgànica 5/1992, de 29 d’octubre, de regulació del tractament automatitzat de dades de caràcter personal, donant compliment al que estableix l’apartat 2 de la disposició addicional 2 d’aquesta Llei.

Amb posterioritat, han estat adscrits al Departament de Cultura la Secretaria General de l’Esport, l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya i el Centre d’Alt Rendiment Esportiu, els fitxers dels quals, inclosos en el Decret 303/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència, han passat a ser gestionats pel Departament de Cultura, tal com preveu el Decret 223/1998, de 30 de juliol, pel qual s’actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència.

Aquest Decret té com a finalitats, d’una banda, adequar la regulació dels fitxers gestionats pel Departament de Cultura a les necessitats sorgides en el temps transcorregut des de la publicació de les disposicions indicades, creant nous fitxers i modificant-ne i suprimir-ne alguns dels existents, i, d’una altra, aplegar en un únic decret la regulació de tots els fitxers gestionats pel Departament de Cultura. Tot això a fi de fer efectiu el mandat legal de dur a terme, mitjançant disposició general, la creació, la modificació o la supressió de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats per aquest Departament, i per tal de garantir la màxima transparència en el tractament automatitzat de dades de caràcter personal i assegurar d’aquesta manera als ciutadans de Catalunya l’exercici dels seus drets legítims.

D’acord amb l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i amb l’article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, d’acord el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Cultura, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S’actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Cultura que es descriuen a l’annex d’aquest Decret.

Els fitxers esmentats estan subjectes, a tots els efectes, al que preveu la Llei orgànica 15/1999, de 15 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

En cada fitxer creat es regula el tractament automatitzat i se n’estableix, en el mateix annex, la denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades, els procediments de recollida de dades, l’estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen, les cessions de dades previstes, l’òrgan administratiu responsable, les unitats administratives per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició i les mesures de seguretat aplicables.

En el fitxer modificat s’indica quina o quines són les modificacions que s’estableixen.

En el fitxer suprimit se n’indica la destinació, i si s’escau, les previsions que s’han adoptat per destruir-lo.

Article 2

Els titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal han d’adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com totes aquelles mesures necessàries per fer efectius els drets dels ciutadans que els reconeixen la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i els reglaments vigents.

Disposicions derogatòries

—1 Es deroga el Decret 321/1994, de 29 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Cultura (DOGC núm. 1986, de 16.12.1994).

—2 Es deroga la part de l’annex del Decret 303/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència (DOGC núm. 1983, de 9.12.1994), que fa referència als fitxers gestionats per la Secretaria General de l’Esport, l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya i el Centre d’Alt Rendiment Esportiu.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 3 d’abril de 2000

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Jordi Vilajoana i Rovira

Conseller de Cultura

Annex

—1 Fitxers automatitzats amb dades de caràcter personal que mantenen el seu contingut actual.

Secretaria General de l’Esport

Activitats d’hivern

Finalitat i usos previstos: recull de les dades dels esportistes participants, a fi de gestionar el programa d’activitats d’hivern. Gestió de dades personals. Gestió de dades tècniques. Avaluació tècnica del participant. Seguiment estadístic.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: nens i nenes en edat escolar fins a 14 anys afiliats a clubs i associacions esportives que practiquen esports de neu (esquí alpí, esquí de fons, etc.).

Procediment de recollida de dades: directament mitjançant formulari, amb la conformitat del pare o tutor de l’esportista.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

Codi.

Nom del practicant.

Data naixement.

Domicili.

Sexe.

Estació.

Període inscripció-baixa.

Club.

Adreça club.

Motiu baixa.

Data baixa obligatòria.

Cessions de dades: al club de procedència de l’esportista.

Òrgan administratiu responsable: Subdirecció General de l’Esport.

Unitat administrativa per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Secretaria General de l’Esport. Subdirecció General de l’Esport. Av. Països Catalans, 12. 08950 Esplugues de Llobregat.

Mesures de seguretat: nivell alt.

Aplicació adreces postals (directori de trameses)

Finalitat i usos previstos: recull de les dades d’organismes i persones a fi de realitzar trameses d’informació. Trameses d’informació. Confecció d’estadístiques.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: organismes i persones relacionades amb el món de l’esport (federacions esportives, consells esportius, mitjans de comunicació).

Procediment de recollida de dades: s’obtenen directament de les persones i col·lectius afectats.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

Nom de la persona.

Domicili.

Denominació de l’entitat.

Adreça.

Codi intern per a identificació de les publitrameses.

Cessions de dades: a l’Associació Catalana de Psicologia de l’Esport, a la Unió de Federacions Esportives Catalanes.

Òrgan administratiu responsable: Subdirecció General de l’Esport.

Unitat administrativa per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Secretaria General de l’Esport. Subdirecció General de l’Esport. Av. Països Catalans, 12. 08950 Esplugues de Llobregat.

Mesures de seguretat: nivell bàsic.

Base de dades d’entitats i activitats esportives

Finalitat i usos previstos: recollir dades sobre les entitats esportives de Catalunya inscrites al registre de clubs i associacions esportives de la Secretaria General de l’Esport. Registre de les entitats esportives de Catalunya. Activitats esportives que realitzen les entitats.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: entitats esportives de Catalunya.

Procediment de recollida de dades: directament del col·lectiu afectat mitjançant formulari.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

Codi entitat.

Nom entitat.

Dades descriptives de l’entitat.

NIF propietari entitat.

Adreça.

Dades referents a la inscripció de l’entitat.

Data constitució entitat.

Data cancel·lació.

Nom de la persona i del càrrec.

NIF.

Domicili.

Cessions de dades: no hi ha cessions.

Òrgan administratiu responsable: Subdirecció General de l’Esport.

Unitat administrativa per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Secretaria General de l’Esport. Subdirecció General de l’Esport. Av. Països Catalans, 12. 08950 Esplugues de Llobregat.

Mesures de seguretat: nivell bàsic.

Centre de medicina de l’esport

Finalitat i usos previstos: recollir dades de les revisions mèdiques esportives dels centres de medicina de l’esport de la Secretaria General de l’Esport, per al seu tractament. Control i gestió de les revisions mèdiques esportives dels centres de medicina de l’esport de la Secretaria General de l’Esport. Base de dades per a utilització de dades mèdiques a nivell científic. Certificats mèdics. Informes actualitzats de la condició física de l’esportista.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: esportistes federats que pertanyen al Pla de tecnificació esportiva de Catalunya. Seleccions esportives catalanes. Seleccions esportives estatals.

Procediment de recollida de dades: directament del col·lectiu afectat.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

Codi.

Data prova.

Nom esportista.

Data naixement.

Domicili.

Estat civil.

Esport.

Professió.

Núm. control.

Sexe.

Edat.

Lloc.

Especialitat.

Motiu consulta.

Dades referents a l’entorn familiar de l’esportista.

Dades fisiològiques i mèdiques de l’esportista.

Cessions de dades: informe individual a l’entrenador per tal de valorar la capacitat fisicoesportiva de l’esportista i el seu estat de salut.

Òrgan administratiu responsable: Subdirecció General de l’Esport.

Unitat administrativa per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Secretaria General de l’Esport. Subdirecció General de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR