Acte central de commemoració del 150è Aniversari de la Llei del Notariat

Páginas155-156

Page 155

El proppassat 28 de maig, la data exacta de l’efemèride del 150è Aniversari de la Llei del Notariat, va tenir lloc a Madrid la inauguració, presidida pels Prínceps d’Astúries, de la sessió plenària de l’11è Congrés Notarial Espanyol, que va clausurar els actes commemoratius d’aquest aniversari. En el transcurs de l’últim any, en les sessions prèvies organitzades a Sevilla, La Toja, Sitges, Benidorm, Múrcia i Bilbao han participat autoritats nacionals i autonòmiques, reconeguts catedràtics i notaris d’arreu d’Espanya. La sessió va coincidir amb la XV Jornada Notarial Iberoamericana, que la Unió Internacional del Notariat va decidir organitzar al nostre país en reconeixement del Notariat espanyol i la seva llei rectora.

En la seva intervenció, Felip de Borbó va voler destacar que «funcionari públic i Jurista, servidor de l’Administració i del ciutadà, aplicador i controlador de la legalitat, i també conseller, són qualitats que configuren la identitat pròpia del Notari. Aquestes característiques són particularment valuoses en un moment en què es demana a tota la societat un especial esforç per ajudar el nostre país a sortir de la difícil situació econòmica». Així mateix, va assegurar que «amb l’adaptació tecnològica, els notaris han acreditat la compatibilitat del més alt nivell de certesa i seguretat jurídica amb l’agilitat i immediatesa que demanda l’actualitat».

Per la seva banda, Alberto Ruiz-Gallardón, Ministre de Justícia, va manifestar que «comptem amb el Notariat com un col·laborador important per complir l’objectiu que ens hem imposat de descongestionar i dinamitzar l’Administració de Justícia». Els notaris, que sempre s’han definit per la seva capacitat d’evolucionar juntament amb la societat, poden exercir un paper valuosíssim en el nou escenari que s’anuncia com un resultat de les iniciatives legislatives en curs. Ara s’obre un espai per a la intervenció en determinats procediments, com ara els relacionats amb alguns expedients de jurisdicció voluntària, la mediació, que molt aviat disposarà d’una llei específica, llur designació com a àrbitres o la celebració de matrimonis i divorcis en absència de menors».

Ses Alteses Reials i el Ministre de Justícia van ser acompanyats pel President del Consell General del Notariat, Manuel López Pardiñas; el Vicepresident del Notariat, coordinador del 150è Aniversari i Degà del Col·legi, Joan Carles Ollé; el coordinador de la Sessió Plenària, José Manuel García Collantes, i el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR