ACORD GOV/54/2018, de 17 de juliol, pel qual s'aprova l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030, i s'estableixen els òrgans d'implantació, seguiment i avaluació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyAcord

L'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya s'emmarca en les recomanacions i els mandats internacionals en la matèria, que recullen la necessitat d'elaborar estratègies de conservació de la biodiversitat en desplegament del Conveni sobre la diversitat biològica (CBD) de la Conferència de les Nacions Unides per al Medi Ambient i el Desenvolupament, adoptat el 1992 a la Cimera de Río de Janeiro i ratificat per 193 països, entre els quals l'Estat espanyol. Són documents de referència, en aquest sentit, el Pla estratègic per a la diversitat biològica 2011-2020 del CBD, i l'Estratègia de la Unió Europea sobre la biodiversitat fins 2020, adoptada per la Comissió Europea el 3 de maig de 2011. És voluntat del Govern de la Generalitat de Catalunya aprovar aquesta Estratègia per fer front a la pèrdua de biodiversitat de Catalunya, i crear un marc d'actuació comú que defineixi les prioritats d'actuació per a la conservació del patrimoni natural per als propers anys.

L'Acord del Govern GOV/77/2017, de 13 de juny, va establir els continguts mínims i els principis rectors de l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya. Dins dels continguts mínims es preveu una proposta d'objectius estratègics i objectius operatius a llarg termini (any 2030), dels quals es desprenguin accions concretes, degudament prioritzades que integraran, en primera instància, un Pla d'acció per al període 2017-2021. L'Estratègia que s'aprova preveu els objectius estratègics i operatius i determina línies d'actuació generals i prioritàries, les quals s'hauran de concretar posteriorment en plans i programes d'acció. Aquests plans i programes es determinaran en funció de l'aplicació de l'Estratègia, de la valoració i priorització de les línies d'actuació que l'integren i de les disponibilitats pressupostàries.

El document de l'Estratègia ha estat sotmès a un exhaustiu procés participatiu intern –entre els departaments i les unitats de la Generalitat de Catalunya més directament implicats en la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat– i també públic –per sectors d'activitat i per territoris–. En els continguts hi han intervingut, a més dels tècnics de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, tècnics d'altres departaments i experts del món acadèmic i de centres de recerca. El Consell de Protecció de la Natura ha supervisat l'elaboració de l'Estratègia i el desplegament del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR